Városlista
2021. április 16, péntek - Csongor

Hírek

2020. Április 09. 15:50, csütörtök | Helyi
Forrás: infoesztergom.hu

A veszélyhelyzet végéig felére csökken a képviselők és bizottsági tagok tiszteletdíja

A veszélyhelyzet végéig felére csökken a képviselők és bizottsági tagok tiszteletdíja

Képviselői javaslatra döntött erről Esztergom polgármestere.

Hernádi Ádám polgármester csütörtökön a Fidesz-frakció tíz képviselőjének javaslatára 50 százalékkal csökkentette a önkormányzati képviselők, bizottsági elnökök, bizottsági tagok és külsős bizottsági tagok jelenlegi tiszteletdíját a kormány által kihirdetett veszélyhelyzet végéig, mivel a veszélyhelyzetben a képviselő-testületi és bizottsági ülések összehívására nincs mód – olvasható Esztergom oldalán.

A képviselői munka azonban nem állt le teljesen, a körzetek képviselőire jelentős feladatok hárulnak a kialakult járványhelyzetben.

A felszabaduló összeget - a képviselők javaslatának megfelelően - a koronavírus elleni védekezésre fordítja Esztergom önkormányzata.

A meghozott rendeletmódosítás április 14-én jelenik meg a város honlapján.

Ezek érdekelhetnek még

2021. Április 16. 10:28, péntek | Helyi

Új vezérigazgató a Magyar Suzuki Zrt. élén

Új vezérigazgató kerül a Magyar Suzuki Zrt. élére. Atsumi Masato május elsejével váltja Abe Yoshinobut, aki a Suzuki Motor Corporation globális autós üzletágának marketing divízióján folytatja karrierjét.

2021. Április 16. 10:23, péntek | Helyi

Útfelújítás a Nap utcában

A Zöld-Út Esztergom Kft. tájékoztatása szerint 2021.04.19–től (hétfő) – 2021.04.22-ig (csütörtök) a Szent Tamás-hegyi Nap utca útjavítási munkálatok miatt, mind a 4 napon 07:30. - 15:00. óra között lezárásra kerül.

2021. Április 16. 07:16, péntek | Helyi

Megmenekültek és gazdira várnak

Diósvölgyből mentettek a Bogáncs munkatársai egy elhanyagolt anyakutyát és 4 újszülött kicsinyét. Az állatok, bár volt gazdájuk, elképesztően mostoha körülmények között éltek. Több társukkal együtt ők is gazdira várnak.

2021. Április 15. 20:09, csütörtök | Helyi

Július 2-án indul az Esztergomi Várszínház idei szezonja

Magyar szerzők évada címmel hirdeti meg nyári műsorkínálatát az Esztergomi Várszínház - közölte az intézmény igazgatója, Horányi László csütörtökön az MTI-vel.