Városlista
2021. április 16, péntek - Csongor

Hírek

2018. Január 24. 00:00, szerda | Helyi
Forrás: infoesztergom.hu

A világhírű modellnek szól az esztergomi dal - VIDEÓVAL

A világhírű modellnek szól az esztergomi dal - VIDEÓVAL

Palvin Barbarához írt dalt két esztergomi fiatal. Videó is készült a számhoz.

Az egyikük a Martin Tay fedőnéven futó Szabó Márton, akit többen a RTVE képernyőjéről ismerhetnek, és akiről már korábban is írtunk. Most a The Bogen nevet használó Balogh Olivérrel, a szintén feltörekvő zenésszel ketten létrehozták a Rosetti Str. nevű új, elektronikus formációt.

A srácok a térségben is jól ismert Delight Inc. zenekarban ismerkedtek meg, ezt követően belefogtak az elektronikus alapú dalok gyártásába. Több dalt is kidobtak azóta, de az új, brit hatású vonalból, illetve a megújult névvel, az első ilyen alkotásuk a "Natural Beauty", azaz a "Természetes szépség" című szám, amelyet Palvin Barbarának írtak a srácok, egyfajta ódaként. Nem titkolták, hogy miért is ezt a témát választották a daluknak:

„Amennyire sajtóból megismertük, szimpatikus nekünk Barbi, és persze egy gyönyörű lány, de nem vagyunk megrögzött rajongók. Csak az utóbbi időben sok támadás érte, mert állítólag sokakkal kavar. Ez kezdett minket megmozgatni, ezért gondoltuk, hogy ilyen formában védelmünkbe vesszük, mivel először is lehet, hogy ez csak bulvárkoholmány, a másik pedig, hogy inkább arra kellene koncentrálnunk, hogy van egy elragadó magyar lány, aki világhírre tett szert szépségével. Magyarul tanított sokakat egy videójában, és ezrek, vagy akár milliók számára feltette a térképre Magyarországot. A magánélete meg legyen az övé."

A dal egy óda, de azért tartalmazza a szöveg, a fiúkra jellemző humort is, ami a dalhoz készült videóban is érzékelhető. A szöveg szándékosan készült angolul, mivel Barbara is jól beszéli a nyelvet, valamint, azért, mert világszerte vannak rajongói a magyar modellnek.

A videó különlegessége, hogy vágás nélkül készült. A srácok pedig egy egyszerű mozdulatsorokat váltanak és tartanak ki, vakuvillanásokra. Ezzel azt szerették volna jelezni, hogy a modellek dolga nem túl egyszerű, van amikor hosszú percekig kell kitartaniuk egy-egy pozíciót. Ez a srácoknak sem volt könnyű, mivel öt fokban forgattak.

A videó egy úgynevezett, mostanában egyre népszerűbb illusztrációs videó, a srácok nem neveznék hivatalos videóklipjüknek. A képi világ, ahogy fogalmaztak, 0 forintból készült és szándékos volt a helyszínválasztás is, ugyanis ezzel szerették volna hangsúlyozni, hogy ők ugyanolyan egyszerű srácok a nagyvilágból, ahogy sokan a modell rajongói közül.

A fiúk az tervezik, hogy hódolatuk jeléül eljuttatják a videót és a zenét Palvin Barbarának, valamint természetesen szeretnék azt is, hogy minél több emberhez eljusson. Addig is újabb dalokat készítenek, és idén nyáron, koncertezésre is készülnek, régi és új zenésztársak közreműködésével.

Ezek érdekelhetnek még

2021. Április 16. 10:28, péntek | Helyi

Új vezérigazgató a Magyar Suzuki Zrt. élén

Új vezérigazgató kerül a Magyar Suzuki Zrt. élére. Atsumi Masato május elsejével váltja Abe Yoshinobut, aki a Suzuki Motor Corporation globális autós üzletágának marketing divízióján folytatja karrierjét.

2021. Április 16. 10:23, péntek | Helyi

Útfelújítás a Nap utcában

A Zöld-Út Esztergom Kft. tájékoztatása szerint 2021.04.19–től (hétfő) – 2021.04.22-ig (csütörtök) a Szent Tamás-hegyi Nap utca útjavítási munkálatok miatt, mind a 4 napon 07:30. - 15:00. óra között lezárásra kerül.

2021. Április 16. 07:16, péntek | Helyi

Megmenekültek és gazdira várnak

Diósvölgyből mentettek a Bogáncs munkatársai egy elhanyagolt anyakutyát és 4 újszülött kicsinyét. Az állatok, bár volt gazdájuk, elképesztően mostoha körülmények között éltek. Több társukkal együtt ők is gazdira várnak.

2021. Április 15. 20:09, csütörtök | Helyi

Július 2-án indul az Esztergomi Várszínház idei szezonja

Magyar szerzők évada címmel hirdeti meg nyári műsorkínálatát az Esztergomi Várszínház - közölte az intézmény igazgatója, Horányi László csütörtökön az MTI-vel.