Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2019. Október 08. 05:00, kedd | Helyi
Forrás: infoesztergom.hu

A vízhez kapcsolódó örökségek megőrzésére nyert támogatást az Ister-Granum EGTC

A vízhez kapcsolódó örökségek megőrzésére nyert támogatást az Ister-Granum EGTC

A 3 évig tartó, a vízhez kapcsolódó örökségek megőrzésére és fejlesztésére irányuló projektben holland, spanyol, olasz, dán és magyar partnerek is részt vesznek.

Az Ister-Granum EGTC 134 410 euró támogatást nyert el, melyet a vízhez kapcsolódó kulturális örökségek indirekt fejlesztésére használhat fel az Interreg Europe program keretében, a Regionális Fejlesztési Alap támogatásával megvalósuló WaVE (Water-linked heritage Valorization by developing an Ecosystemic approach- Vízhez kapcsolódó örökségek értékelése ökoszisztéma alapú módszertan kidolgozásával) című projekt partnereként.

A 2019. augusztus 1-én kezdődött, 3 évig tartó, a vízhez kapcsolódó örökségek megőrzésére és fejlesztésére irányuló, összesen 1,516 millió euró költségvetésből (melyből 1,273 millió eurót az EU Regionális Fejlesztési Alapja biztosít) megvalósuló projekt a holland, spanyol, olasz, dán és magyar partnerek egymással szorosan együttműködnek, tudásátadó rendezvényeken vesznek részt, már bevált jó gyakorlatokat cserélnek, valamint a helyi érdekeltjeiket aktívan bevonják a fejlesztési folyamatokba. Mindennek eredményeként egy-egy cselekvési tervet dolgoznak ki a régióikban található, vízhez kötődő örökségek fejlesztésére vonatkozóan.



Az Interreg Europe program sajátos követelményeinek eleget téve a cselekvési terveknek egy már meglévő, az Európai Unió által finanszírozott program fejlesztésére kell irányulnia, ami az Ister-Granum EGTC esetében a Szlovák-Magyar Együttműködési programot jelenti. A WaVE projekt eredményeként a cselekvési tervben olyan projekt ötletek részletes kidolgozására kerül sor, amelyek a Szlovák-Magyar Program pályázati kiírásaira kerül majd benyújtásra és reményeink szerint támogatásra.

A projektben részt vevő partnerek:
• Breda Város Önkormányzata (Hollandia)
• Aarhus Város Önkormányzata (Dánia)
• Alicante Tartományi Tanács (Spanyolország)
• Ister Granum EGTC (Magyarország)
• Ravenna Város Önkormányzata (Olaszország)
• CertiMac (Olaszország)
• Delft Technológiai Egyetem (Hollandia)

A WaVE projektről további információ a https://www.interregeurope.eu/wave/ oldalon olvasható.

Fotók: istergranum.eu

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.