Városlista
2024. június 24, hétfő - Iván

Hírek

2021. Május 07. 18:43, péntek | Külföld
Forrás: 24.hu

A WHO jóváhagyta a Sinopharm vészhelyzeti alkalmazását

A WHO jóváhagyta a Sinopharm vészhelyzeti alkalmazását

A mai napon jóváhagyta a koronavírus ellen kifejlesztett kínai Sinopharm-vakcina vészhelyzeti alkalmazását az Egészségügyi Világszervezet.

A WHO most első alkalommal hagyta jóvá olyan oltóanyag használatát, amelyet nem nyugati gyógyszercég fejlesztett ki a koronavírus ellen.

Mivel a Sinopharm nem publikálta a késői tesztfázisban keletkezett eredményeket, az Egészségügyi Világszervezet további adatokat kért be, A WHO összefoglalója szerint a Sinopharm vakcinája 78 százalékban hatékony, megjegyezték azonban, hogy a vizsgálat önkéntesei – néhány száz fő kivételével – 60 évnél fiatalabbak voltak. A Sinopharm-vakcinát már több százmillió embernek beadták az utóbbi hetekben Kínában és a világ más részein. A WHO jóváhagyása megerősítés a nemzeti egészségügyi hatóságoknak az oltóanyag biztonságosságára és hatékonyságára vonatkozóan, továbbá ez a lépés lehetővé teszi azt is, hogy a Sinopharm-vakcina használható legyen a védőoltások méltányos elosztására létrehozott COVAX-programban is.

Fotó: Robert Atanasovski/ AFP

Ezek érdekelhetnek még

2024. Június 21. 12:07, péntek | Külföld

Robbanószerkezettől halt megy egy gyerek Horvátországban

Robbanószerkezettől halt megy egy kilencéves cseh gyerek Horvátországban, az apát letartóztatták közbiztonság elleni súlyos bűncselekmény vádjával - közölte pénteken a Zára (Zadar) megyei rendőrség.

2024. Június 20. 08:02, csütörtök | Külföld

Hőmérsékleti rekordok dőltek meg az Egyesült Államok északkeleti térségét sújtó hőhullám nyomán

Hőmérsékleti rekordok dőltek meg az Egyesült Államok hőhullám által érintett északkeleti térségében, ahol 35 Celsius-fok fölé emelkedett a nappali csúcshőmérséklet szerdán.

2024. Június 17. 13:07, hétfő | Külföld

Lőszerrobbanás egy csehországi katonai kiképző központban, sérültek

Lőszerrobbanás történt hétfő délelőtt Csehországban, az Olmütz (Olomouc) melletti Libavá katonai kiképző központ területén, többen megsérültek - jelentette a cseh hadsereg az X közösségi hálózaton.

2024. Június 14. 07:26, péntek | Külföld

Jens Stoltenberg: a NATO-nak hosszú távú támogatást kell biztosítania Kijevnek

Az észak-atlanti szövetségnek kiszámíthatóságot kell biztosítania Kijev számára azzal, hogy azonnali és hosszútávú támogatás mellett kötelezi el magát úgy a katonai, mint a pénzügyi támogatás terén