Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2018. Május 14. 18:48, hétfő | Helyi
Forrás: kemkik

Adatvédelmi előadás Esztergomban és Tatabányán

Adatvédelmi előadás Esztergomban és Tatabányán

Esztergomban kedden tartja a kamara az előadást, Tatabányán már hétfőn lezajlott.

Az Egységes Európai Adatvédelmi Rendelet (GDPR) gyakorlati alkalmazásáról szervezett előadássorozatot a Komárom-Esztergom megyei Kereskedelmi és Iparkamara. A nagy számú érdeklődő hétfőn Tatabányán, kedden Esztergomban ismerkedhet meg a május 25-től kötelező szabályozás részleteivel.

Dr. Glázer Noémi adatvédelmi tanácsadó elmondta, az új szabályozás jó része 2012 óta kötelező, de kevés helyen alkalmazták. A rendelet az egész Európai Unióban egységesen szabályozza a magánszemélyek személyes adatainak kezelését. A szabályok alól kevés felmentés van és nem a vállalkozás mérete határozza meg a teendőket, hanem a kezelt adatok mennyisége és minősége.

Az érintett cégeknek kötelező az új adatvédelmi előírásokat saját munkafolyamataikba beépíteni, az adatkezelést átláthatóvá tenni. A szakértő többek között azt javasolta, hogy a vállalkozások nézzék, át, valóban szükség van-e a náluk tárolt összes adatra. Ha a már nem aktuális ügyekből maradt levélváltásokat találnak, azokat a legjobb törölni.

Dr. Glázer Noémi hozzátette, érdemes betartani az előírásokat, mert a hatóság komolyan veszi az ellenőrzést és hiányosságok esetén a figyelmeztetés mellett magas büntetést is kiszabhat.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.