Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2019. November 27. 05:02, szerda | Helyi
Forrás: infoesztergom.hu

Addig ütötte ivócimboráját, míg a rendőrök le nem fogták

Addig ütötte ivócimboráját, míg a rendőrök le nem fogták

Önbíráskodás kísérlete miatt indult ügyben nyújtott be vádiratot az Esztergomi Járási Ügyészség azzal a férfival szemben, aki az ivócimboráját verte meg.

A vádlott és sértett 2018. december közepétől lakótársak voltak egy esztergomi lakásban, ahol 2019. január 2-án együtt italoztak. A vádlott az italozás közben észrevette, hogy nem találja 10 ezer forintját és feltételezte, hogy a pénzt sértett vette el, mert ekkor a lakásban más nem tartózkodott. Emiatt a vádlott kérdőre vonta a sértettet, aki tagadta a pénz elvételét és távozott a lakásból – közölte az ügyészség.

A vádlott is kiment az utcára a sértett után, majd őt utolérve és a járdán ököllel több alkalommal megütötte az arcán, miközben követelte, hogy a sértett adja vissza a pénzét.

A bántalmazás folytatását az éppen arra járőröző rendőrök intézkedése akadályozta meg. A vádlott később a pénzt megtalálta a lakóhelyén két ágy közé becsúszva. A sértett a vádlott bántalmazása eredményeként 8 napon belül gyógyuló arcsérülést szenvedett, de magánindítványt nem terjesztett elő.

A vádlott büntetett előéletű, őt a bíróság lőfegyverrel visszaélés büntette miatt 2018-ban végrehajtásában 2 év 6 hó próbaidőre felfüggesztett 2 év börtönbüntetésre ítélte.

Az ügyészség a vádiratban indítványozta, hogy amennyiben az előkészítő ülésen a vádlott a bűncselekmény elkövetését beismeri, és lemond a tárgyaláshoz való jogáról, úgy őt a bíróság 2 év börtönbüntetésre, 4 év közügyektől eltiltásra ítélje, valamint rendelje el a felfüggesztett szabadságvesztés utólagos végrehajtását.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.