Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2016. December 22. 13:13, csütörtök | Helyi
Forrás: InfoEsztergom.hu

Adományból kapott gyógyszeradagolót a gyerekosztály

Adományból kapott gyógyszeradagolót a gyerekosztály

Több mint háromszázezer forint gyűlt össze idén nyár óta az esztergomi Fidesz gyűjtésén, melynek bevételét az Vaszary Kolos Kórház számára ajánlotta fel a szervezet. Az intézmény egy gyógyszeradagoló pumpával bővült.

A Fidesz esztergomi szervezetének a célja volt, hogy az összeadott pénzből eszközt vásárolhasson a kórház a gyerekosztályának. Az adománygyűjtésből végül az intézmény egy perfusorr, azaz gyógyszeradagoló pumpát tudott vásárolni, melyet december 22-én adtak át hivatalosan az intézmény vezetésének a gyűjtők.

Az átadó ünnepségen részt vett Völner Pál országgyűlési képviselő és Steindl Balázs, a megyei közgyűlés alelnöke is. Völner Pál az eszközátadó kapcsán egyebek között arról beszélt, hogy Steindl Balázs, a megyei közgyűlés alelnöke élt azzal a kezdeményezéssel, hogy megszólítsa a Fidesz szervezeteit, szimpatizánsait a Vaszary Kolos Kórháznak szánt eszközvásárlásról. Az adományozás eredményeként több mint háromszázezer forint jött össze, melyből a kórház vezetésének választása szerint egy gyógyszeradagoló pumpát vásároltak a kórházi alapítvány segítségével.

Steindl Balázs arról számolt be az átadási ünnepségen, hogy nyár óta tartott a Fidesz Esztergomi Szervezete által koordinált gyűjtés,é s így év végére jött össze annyi pénz, melyből megvásárolták a perfusort.

Kanász Gábor kórházi főigazgató arról tájékoztatta a sajtót, hogy a most átadott gyógyszeradagoló pumpa lényegesen korszerűbb elődjeinél, hiszen működésével akármilyen kis mennyiségű gyógyszer hosszú idő alatt történő infúziós beadagolásra van lehetőség. A rövid tájékoztatóból az is kiderült, hogy a készülék akár egy ember munkáját is képes kipótolni, hiszen folyamatosan tudja pontosan adagolni az adott gyógyszert a betegnek.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.