Városlista
2023. szeptember 24, vasárnap - Gellért

Hírek

2016. Január 12. 08:59, kedd | Helyi
Forrás: InfoEsztergom

Adományokkal segítettek gyerekeken az esztergomi tűzoltók

Adományokkal segítettek gyerekeken az esztergomi tűzoltók

Gyűjtést szerveztek az esztergomi tűzoltók a közelmúltbeli karácsony alkalmával. Az összegyűlt játékokat a lánglovagok hétfőn adták át a kiválasztott óvodának. Sárisápra kerültek az ajándékok.

A tűzoltók gyűjtésének célja volt, hogy olyan gyerekjátékokat gyűjtsenek össze, amelyeket otthon már nem használnak, vagy kinőttek eredeti tulajdonosai, és ezeket eljuttassák a működési területen lévő óvoda kis- és nagycsoportosai részére.

A gyűjtés eredményeként rengeteg ép állapotban lévő játék várt átadásra. Idén a sárisápi óvoda lett a kiválasztott. A téli szünetre való tekintettel az adományok átadása hétfőre esett. A játékok átadására az óvoda összes gyermeke megjelent. Az apróságok gyerekdalokkal kedveskedtek tűzoltóknak, majd mielőtt a gyermekek megkapták volna a játékokat Juhász Péter alezredes tűzoltóparancsnok néhány mondatban mesélt a gyűjtés apropójáról. Békés Roland százados parancsnok-helyettes, Jónás József százados őrsparancsnok, valamint Bukó Gábor katasztrófavédelmi megbízott is jelen volt jeles eseményen.

Forrás:komarom.katasztrofavedelem.hu

Fotó: Békés Roland

Ezek érdekelhetnek még

2023. Szeptember 22. 21:15, péntek | Helyi

Esztergomban is kiállít az Artézi Csoport

2023. szeptember 9-én nyílt meg a Rondella Galériában a budapesti Artézi Csoport kiállítása, az Eurohíd Alapítvány szervezésében.

2023. Szeptember 20. 09:04, szerda | Helyi

Pölczman Péter fotográfus kiállítása látható a Kapcsolatok Házában

Pölczman Péter fotográfus Tűz és víz című kiállítása nyílt meg a Kapcsolatok Házában, amely 2023. október 29-ig tart nyitva az érdeklődő közönség előtt.

2023. Szeptember 06. 18:11, szerda | Helyi

Tűz volt a Richter dorogi gyártelepén

A dorogi gyártóüzem egyik tetőszerkezetén keletkezett a tűz.

2023. Augusztus 31. 15:21, csütörtök | Helyi

Harmadszor indul útjára a természettudományos mesepályázat

Ha ősz, akkor Richter TETT: harmadik alkalommal is meghirdetik a „Richter TETT: Te és a természettudományok – mesés történetek” elnevezésű mese- és történetíró pályázatot.