Városlista
2019. október 23, szerda - Gyöngyi

Hírek

2019. Augusztus 09. 12:37, péntek | PR

Adósságcsökkentés okosan

Adósságcsökkentés okosan

Rohanó világunkban egyre többen gondolkodnak úgy, hogy a felmerült igényeiket azonnal, de legalábbis mihamarabb kielégítsék. Ez a fajta hozzáállás persze nem ördögtől való, azonban könnyedén megnehezítheti az életünket.

Hozzászoktunk ahhoz, hogy amit szeretnénk, ilyen vagy olyan módon, de szinte azonnal el tudjuk érni. Ha megkívánunk egy süteményt, azonnal megesszük. Amikor új lapos televízióra vágyunk, az árösszehasonlító oldalakon könnyedén felderítjük, hol tudunk kedvező áron hozzájutni, és már rendeljük is.
“Hiszen megdolgozom érte” - mondják sokan, és ez így is van. Fontos azonban, hogy valamelyest határt szabjunk ennek a hozzáállásnak, és megtanuljuk késleltetve kielégíteni vágyainkat.

Azzal, hogy minden alkalommal megesszük amit megkívánunk, súlyunk ingadozását kockáztatjuk. A kisebb műszaki és egyéb tárgyak azonnali megvásárlásával pedig épp a boldog várakozás érzésétől fosztjuk meg magunkat. Ez pusztán két példa, de remekül megmutatja, hogy miért is nem érdemes ezt a gyakorlatot folytatni. Gondoljunk csak egy kisgyermekre: mennyivel nagyobb öröm számára megkapni élete első biciklijét akkor, amikor már hosszasan álmodozott róla, mint még azelőtt, hogy a vágy egyáltalán felmerült volna.

Ráadásul általában nem állunk meg ilyen kis vágyak azonnali kielégítésénél. Egyre gyakoribb, hogy a nagyobb álmainkat is a lehető leghamarabb szeretnénk elérni, mely azonban gyakran anyagi problémákhoz, de legalábbis hitelfelvételhez vezet. Akik pedig végképp nem tudnak ellenállni semminek, könnyen hiteleket halmoznak fel, mellyel végül elvesznek a sok sárga csekk között és kilátástalannak tűnik a felhalmozott adósság rendezése, nem kis stresszt okozva ezzel saját maguknak. Így illan el a megszerzett tárgy iránt érzett öröm.

Milyen megoldások léteznek?

Nos, talán a leginkább kézenfekvő, ha megtanulunk vágyakozni, és nem megadni magunknak és családunknak bármit, amit csak megkívánunk. Pontosabban nem azonnal.
Amennyiben pedig már, ezzel a nem megfelelő hozzáállással felhalmoztunk egy nagyobb adósságot, és egyszerre több helyre is tartozásunk van, ideje elkezdeni átgondolni, hogyan is lehetne úgy törleszteni azokat, hogy átlátható és könnyen kezelhető legyen.
Ez utóbbira kínálnak megoldást az adósságcsökkentő személyi kölcsönök, melyek épp a több helyen felhalmozott hiteleket fogják össze és segítenek könnyedén rendezni.
Egy ilyen típusú kölcsön igénylésével lehetőségünk nyílik tehát okosabban gazdálkodni a bevételeinkkel, valamint egyúttal kordában tartani kiadásainkat is a havi törlesztőrészletek csökkentése által.

Amennyiben kifejezetten okos pénzügyi döntést kívánunk hozni, érdemes összevonni ilyen módon hiteleinket, és a korábbi számos törlesztőrészlet helyett pusztán havi egyet megfizetni. Legyen szó hitelkártya tartozásról, autóhitelről vagy akár személyi kölcsönről, ezzel a megoldással akár 9 900 000 Forintos kintlévőséget tudunk egyszerre törleszteni. Mindezt úgy, hogy mindössze egyetlen kölcsön feltételeit szükséges ismerni a továbbiakban.

Hogy ez miért előnyös? Nos, sokkal egyszerűbbé válik az életünk és jóval kevesebb stressz ér minket akkor, ha az adósságainkat jó kezekben tudjuk. Nem mindegy, hány helyre szükséges havonta törlesztenünk, ráadásul a különféle szigorú szabályozások észben tartása sem könnyíti meg a mindennapokat. Érdemes rugalmasabb és átláthatóbb megoldást keresni tehát a teljes nyugalom érdekében.
Ne feledje, korábbi döntésein is van lehetősége változtatni!

Ezek érdekelhetnek még

2019. Október 22. 17:13, kedd | PR

Munkahelyi étkeztetéssel bővítette tevékenységi körét a Jánosik és Társai Kft.

Jánosik és Társai Kft. egy évvel ezelőtt létrejött étkeztetési üzletága idén ősszel elnyerte a Siemens Gas and Power Budapesti Transzformátorgyár dolgozóinak és vezetőségének bizalmát.

2019. Október 15. 21:32, kedd | PR

Jóga tippek kezdőknek: így vágj neki az első alkalomnak!

Magyarországon is hódít a jóga, hatalmas kínálat van a legkülönbözőbb fajtájú órákból, így mindenki könnyedén megtalálhatja a neki megfelelőt. Ha nemrég döntötted el, hogy kipróbálod a jógázást, jó helyen jársz.

2019. Október 15. 21:24, kedd | PR

Gyökérkezelés fájdalommentesen: lehetséges!

A legtöbb ember fél a fogorvostól, a gyökérkezelésnek pedig különösen félelmetes híre van, köszönhetően a korábban szerzett vagy hallott rossz élményeknek.

2019. Október 09. 15:41, szerda | PR

Isteni házi pizza cukkinivel

A házi pizzában az a legjobb, hogy kreativitás terén nincsenek határok. Bármilyen és bármennyi feltétet alkalmazhatunk, végtelen kombinációban. Itt van például egy igen jó recept, a cukkini pizza.