Városlista
2019. augusztus 19, hétfő - Huba

Hírek

2019. Augusztus 09. 12:37, péntek | PR

Adósságcsökkentés okosan

Adósságcsökkentés okosan

Rohanó világunkban egyre többen gondolkodnak úgy, hogy a felmerült igényeiket azonnal, de legalábbis mihamarabb kielégítsék. Ez a fajta hozzáállás persze nem ördögtől való, azonban könnyedén megnehezítheti az életünket.

Hozzászoktunk ahhoz, hogy amit szeretnénk, ilyen vagy olyan módon, de szinte azonnal el tudjuk érni. Ha megkívánunk egy süteményt, azonnal megesszük. Amikor új lapos televízióra vágyunk, az árösszehasonlító oldalakon könnyedén felderítjük, hol tudunk kedvező áron hozzájutni, és már rendeljük is.
“Hiszen megdolgozom érte” - mondják sokan, és ez így is van. Fontos azonban, hogy valamelyest határt szabjunk ennek a hozzáállásnak, és megtanuljuk késleltetve kielégíteni vágyainkat.

Azzal, hogy minden alkalommal megesszük amit megkívánunk, súlyunk ingadozását kockáztatjuk. A kisebb műszaki és egyéb tárgyak azonnali megvásárlásával pedig épp a boldog várakozás érzésétől fosztjuk meg magunkat. Ez pusztán két példa, de remekül megmutatja, hogy miért is nem érdemes ezt a gyakorlatot folytatni. Gondoljunk csak egy kisgyermekre: mennyivel nagyobb öröm számára megkapni élete első biciklijét akkor, amikor már hosszasan álmodozott róla, mint még azelőtt, hogy a vágy egyáltalán felmerült volna.

Ráadásul általában nem állunk meg ilyen kis vágyak azonnali kielégítésénél. Egyre gyakoribb, hogy a nagyobb álmainkat is a lehető leghamarabb szeretnénk elérni, mely azonban gyakran anyagi problémákhoz, de legalábbis hitelfelvételhez vezet. Akik pedig végképp nem tudnak ellenállni semminek, könnyen hiteleket halmoznak fel, mellyel végül elvesznek a sok sárga csekk között és kilátástalannak tűnik a felhalmozott adósság rendezése, nem kis stresszt okozva ezzel saját maguknak. Így illan el a megszerzett tárgy iránt érzett öröm.

Milyen megoldások léteznek?

Nos, talán a leginkább kézenfekvő, ha megtanulunk vágyakozni, és nem megadni magunknak és családunknak bármit, amit csak megkívánunk. Pontosabban nem azonnal.
Amennyiben pedig már, ezzel a nem megfelelő hozzáállással felhalmoztunk egy nagyobb adósságot, és egyszerre több helyre is tartozásunk van, ideje elkezdeni átgondolni, hogyan is lehetne úgy törleszteni azokat, hogy átlátható és könnyen kezelhető legyen.
Ez utóbbira kínálnak megoldást az adósságcsökkentő személyi kölcsönök, melyek épp a több helyen felhalmozott hiteleket fogják össze és segítenek könnyedén rendezni.
Egy ilyen típusú kölcsön igénylésével lehetőségünk nyílik tehát okosabban gazdálkodni a bevételeinkkel, valamint egyúttal kordában tartani kiadásainkat is a havi törlesztőrészletek csökkentése által.

Amennyiben kifejezetten okos pénzügyi döntést kívánunk hozni, érdemes összevonni ilyen módon hiteleinket, és a korábbi számos törlesztőrészlet helyett pusztán havi egyet megfizetni. Legyen szó hitelkártya tartozásról, autóhitelről vagy akár személyi kölcsönről, ezzel a megoldással akár 9 900 000 Forintos kintlévőséget tudunk egyszerre törleszteni. Mindezt úgy, hogy mindössze egyetlen kölcsön feltételeit szükséges ismerni a továbbiakban.

Hogy ez miért előnyös? Nos, sokkal egyszerűbbé válik az életünk és jóval kevesebb stressz ér minket akkor, ha az adósságainkat jó kezekben tudjuk. Nem mindegy, hány helyre szükséges havonta törlesztenünk, ráadásul a különféle szigorú szabályozások észben tartása sem könnyíti meg a mindennapokat. Érdemes rugalmasabb és átláthatóbb megoldást keresni tehát a teljes nyugalom érdekében.
Ne feledje, korábbi döntésein is van lehetősége változtatni!

Ezek érdekelhetnek még

2019. Augusztus 09. 12:35, péntek | PR

Kültéri napellenző a nyári hőség ellen

Nincs kellemesebb a teraszunkon üldögélve elfogyasztott frissítő italnál – már persze, amikor meg tudunk maradni a forróságtól! Ha nem kapunk levegőt, felgyullad a balkon, bizony napernyő kell!

2019. Július 26. 18:00, péntek | PR

Ingyenes jogi segítségnyújtás a munka világában országszerte

Országszerte elérhető lesz az új JOGpontok projekt október 1-jétől. A projekt célja az ingyenes jogi tanácsadás a munka világában.

2019. Július 16. 13:39, kedd | PR

Szigorú minőségi szabályozás a siker kulcsa

A Jánosik és Társai Kft. tavalyi árbevétele meghaladta a 14 milliárd forintot. Az idén is több mint 14 milliárd forint bevételt terveznek.

2019. Június 13. 10:36, csütörtök | PR

Nemzetközi és magyar sztárokkal indul az országos kerékpár fieszta

11 megyén és 100 városon át vezet Magyarország legnagyobb kerékpárversenye