Városlista
2024. május 7, kedd - Gizella

Hírek

2013. December 19. 07:27, csütörtök | Helyi
Forrás: hidlap.hu

Advent: Esztergom egy élhető, polgári város - FOTÓK

Advent: Esztergom egy élhető, polgári város - FOTÓK

Megnyílt az adventi vásár szerdán a Széchenyi téren: színes programok, finom ételek, rendezvények várják a kilátogatókat a következő napokban.

A Szent Erzsébet-, a Gyakorló- és a Babits iskola karácsonyi műsorával kezdődött szerdán délután 3-kor az esztergomi Adventi Vásár. Az idei rendezvény a Széchenyi téren kapott helyet és öt napon át tart, nap, mint nap már délutántól rock, jazz, beat koncertekkel. Emellett a vásárra látogatók különleges választékát találhatják itt a kézműveseknek, valamint bőséges kínálatot adó étel-ital kiszolgáló helyeknek.

Esztergomi Adventi Vásár

Az ünnepi megnyitáson Völner Pál államtitkár mondott rövid köszöntőt, aki egyebek között az adventi ünnep mély tartalmának jelentőségét hangsúlyozta beszédében. A Fidesz választókerületi elnöke köszöntőjében advent jelentését, az eljövetelt, valamint az evangéliumi történetből ismert betlehemi jelenet és mai karácsonyok között vont párhuzamot, de kitért arra is, hogy külön öröm most Esztergomban, hogy fénybe borult a Széchenyi tér és az Adventi Vásárral lehet teljes az ünnepünk, illetve a karácsony előtti készülődés időszaka.

Völner Pál Esztergom Adventi Vásár megnyitó

Módunk van arra, hogy egy kicsit megálljunk majd az ünnepkor, megbékéljünk egymással, és ami a legfőbb, hogy a családok összejöhessenek. S mielőtt a családok összejönnek, jó, hogy van egy ilyen közösségi tér, ahol az emberek össze tudnak jönni, ahol az itt lakók, a környékbeliek, és ugyanúgy, ahogy Budapesten, Győrben, a nagyvárosokban szokásos, úgy Esztergom is bizonyítani tudja, hogy egy élhető polgári város. Én ezt kívánom az esztergomiaknak és nagyon áldott karácsonyt és boldog új évet!” – zárta köszöntőjét Völner Pál.

Az Adventi Vásár az elkövetkezendő napokban valóban ünnepi hangulatúvá varázsolhatja majd az esztergomi főteret. 19-én, csütörtökön délelőtt 11 órától a Zöld Óvoda ad műsort, majd fél 12-kor a gyerekek a Mikulással találkozhatnak a Széchenyi téri rendezvény helyszínén. 14 órakor a ferences gimnázium karácsonyi műsorát nézhetjük meg, fél 4-kor pedig a Bánomi Óvoda kicsinyei lépnek a színpadra. A gyerekek kedvence, a Bóbita zenekar fél 5-kor kezd el muzsikálni, majd utánuk 18 órai kezdettel Szegő Csaba áll a publikum elé.

20-án, pénteken délután fél öttől, az Alapzaj együttestől lesz hangos az esztergomi főtér. Utánuk Szegő Csaba jazzmuzsikus összeállítása melegíti be a levegőt az Adventi Vásáron, majd 20 órakor a magyar könnyűzenei élet hard rock legendája, a 30 éve utánozhatatlan Piramis együttes lép színpadra.

FOTÓK ITT!

Az esztergomi Adventi Vásár programplakátja!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 18:36, csütörtök | Helyi

Elindult a "piskóta" körforgalom építése Esztergomban

Április 30-án indult a Dobogókői út – Petőfi Sándor út – Terézia utca – Kálvária út kereszteződésénél a körforgalom építése.

2024. Május 02. 18:34, csütörtök | Helyi

Salomon Ultra-Trail Hungary terepfutóverseny

2024. május 18-19-én kerül megrendezésre a Salomon Ultra-Trail Hungary terepfutóverseny.

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.