Városlista
2019. augusztus 18, vasárnap - Ilona

Hírek

2019. Február 12. 06:52, kedd | Helyi
Forrás: infoesztergom.hu/fotók:airrace.redbull.com

Akár Esztergom is szerepet kaphatna az idei Red Bull Air Race-ben

Akár Esztergom is szerepet kaphatna az idei Red Bull Air Race-ben

A nyugat-balatoni térség, Keszthely és Hévíz már bejelentkezett az idei Red Bull Air Race megrendezésére, de a Dunakanyar is felmerült, mint lehetséges helyszín.

„Szob és Zebegény térsége ideális, itt a legszéleseb a Duna, páratlan a panoráma, reptér van Esztergomban” – írta egy kommentelő Rétvári Bence államtitkár közösségi oldalán közzétett szavazáshoz, melynél a térségben élők is kifejthetik véleményüket.

A kérdés: Ön támogatná, hogy idén Budapest helyett a Dunakanyarban legyen a Red Bull Air Race?

Az eddig Budapesten megrendezett műrepülő világversenynek nem adott további engedélyt a fővárosi önkormányzat, így költöznie kell. Keszthely már bejelentkezett lehetséges helyszínként, Tarlós István, Budapest főpolgármestere viszont a minap a Dunakanyart is javasolta, mint lehetséges helyszínt.

A nagyszabású rendezvény lebonyolításához akár az esztergomi repülőtér is nyújthatna háttérbázisként támogatást, míg a verseny a Dunakanyarban, például Pilismarót és Dömös között is lehetne, ahogy a hozzászóló is javasolta.

A versenyt szervező cég jelenleg még vizsgálja a lehetséges helyszíneket, de hamarosan választania kell, hiszen a világverseny magyar futama július 13-án és 14-én lesz.

Ezek érdekelhetnek még

2019. Augusztus 18. 00:00, vasárnap | Helyi

Rács mögött maradnak a notórius kertvárosi autótolvajok

Az italozás fénypontja volt autókat lopni Esztergom-kertvárosban, az ügyészség mindkét vádlott esetében a letartóztatás meghosszabbítását kérte.

2019. Augusztus 17. 18:00, szombat | Helyi

Elzárás lett a kocsmai vita vége

Tört zúzott a sárisápi kocsmában, 25 napig rács mögé kerül.

2019. Augusztus 17. 15:55, szombat | Helyi

Esztergomot tegyük a Dunakanyar fővárosává!

Esztergomnak erős központnak, a Dunakanyar fővárosának kell lennie, mindennemű fejlesztésnek ezt a célt kell szolgálnia – hangsúlyozta a Magyar Nemzetnek Hernádi Ádám, a Fidesz-KDNP esztergomi polgármesterjelöltje.

2019. Augusztus 17. 11:57, szombat | Helyi

Bajor városa - könyvbemutató

Augusztus 30-án, péntek délután 17 órától a Vármúzeum Nagytermében mutatja be Esztergom Város Önkormányzata és a Balassa Bálint Múzeumért Alapítvány a BAJOR VÁROSA - Bajor Ágost és Esztergom című könyvet.