Városlista
2024. május 1, szerda - Fülöp

Hírek

2016. Március 17. 13:22, csütörtök | Helyi
Forrás: ITE

Alakítsuk át a fürdőszobát!

Alakítsuk át a fürdőszobát!

Hamarosan beköszönt a jó idő, és vele együtt a lakásfelújítások, -átalakítások ideje is. Ki ne szeretne modern, ugyanakkor kellemes hangulatú fürdőszobát a lakásába?

Ugyan nehéz elhinni, de a fürdőszoba átalakítására is van lehetőség, és e helyiség felújítása nem is kerül olyan sokba…

Első lépcső: a tervezés
Mint minden átalakítási vagy felújítási munkának, a fürdőszoba átalakítását is meg kell, hogy előzze a tervezés. A téli hónapok erre a legalkalmasabbak, hiszen ezekben a hónapokban van időnk tervezéssel foglalkozni, a tettekre úgyis a tavaszi-nyári hónapok az időszerűek. A fürdőszoba átalakítása nem minden esetben lehetséges, de mivel sokszor nem a legpraktikusabb az elrendezése, ezért, ha az éppen esedékes felújítást tervezzük, netán egy duguláselhárítás miatt egyébként is bontani kényszerülünk a fürdőszobában, akkor érdemes átgondolni, nem lehetne-e a berendezési tárgyakat úgy elrendezni, hogy az még praktikusabb és kényelmesebb legyen.

Néha elegendő csak megcserélni a mosdókagylót a fürdőkáddal, vagy a sok helyet elfoglaló kád helyett zuhanyzót beépíteni, és máris sok helyet szabadítottunk fel, ami által sokkal barátságosabb fürdőhelyiséget kapunk.

Látványos átalakítások
A látványos átalakításokhoz nem feltétlenül kell újraburkolni az egész fürdőszobát, vagy kicserélni a szanitereket, van pár olyan apró trükk, amellyel a zavaró dolgok eltűnnek, és mi máris kellemesebben érezzük majd ott magunkat. Ha megnézünk egy-egy fürdőszobát bármely lakberendezési magazinban, akkor az első és legszembetűnőbb dolog, hogy ott rend van, és semmilyen tárgy nincs elől hagyva, legyen az piperecikk, samponos flakonok vagy törülközők. Az első apró trükk tehát ez: tüntessünk el mindent zárható szekrényekbe, fiókokba, szennyesládába! Nagyon praktikusak a mosdókagyló alatti szekrények, ha nem rendelkezünk ilyennel, akkor szerezzünk be egyet. Rengeteg dolgot elnyel a mosóporoktól, öblítőkön át a samponokig, és máris csökken a zsúfoltság érzése a fürdőszobában. Ugyanez a helyzet a fürdőszobapolcokkal: ugyan praktikus, hogy mindig minden kéznél van, ám ezzel csak a zsúfoltság érzetét növeljük: nyitott polcok helyett válasszunk zárható, ajtóval rendelkező szekrénykéket a falra, amelyek mindent elrejtenek szem elől. A törülközőknek választhatunk nyitott, rekeszes polcokat, ahová esztétikusan összegörgetve helyezzük el őket.

A következő trükk a zuhanyfüggöny kérdése: szintén praktikus tárgy, hiszen megóvja a fürdőszobát a hatalmas tócsáktól, és minket az esti feltörléstől, ám látványra igencsak lehangoló tud lenni. Ha zuhanyzóval rendelkezünk, akkor függöny helyett mindenképpen üveges zuhanykabint válasszunk, melyek már önmagukban képesek modern hatást kölcsönözni a fürdőszobánknak. Ha kádunk van, ám zuhanyozni szeretünk inkább, akkor érdemes megfontolni a kád lecserélését zuhanyzóra, ez később, idősebb korunkban nagy valószínűséggel úgyis esedékes lesz.

A modern és elegáns hatás eléréséhez elengedhetetlenek a modern lámpák, melyek sok fényt adnak, és néhány, a fürdőszoba klímáját elviselő szobanövény, mely kellemesen töri meg a csempék merevségét és beviszik a természetet ebbe a legtöbbször parányi helyiségbe.

Álmodjunk nagyot!
Ha már eldöntöttük, hogy mindenképpen hozzányúlunk a fürdőszobához, akkor mérlegeljük a lakás drasztikusabb átalakításának lehetőségeit is, akár úgy is, hogy egy-egy helyiséget megcserélünk egymással, vagy új funkciót adunk némely szobának. Ha túl kicsi a fürdőszobánk, ám a család bővülésével nagyobbra lenne szükségünk, akkor vizsgáljuk meg a bővítés lehetőségét falak áthelyezésével vagy a konyhával való helycserével. Igaz, hogy így a fürdőszoba csőrendszereinek átszerelésére is szükség lesz, ám hosszú távon mindenképpen megéri, ha nem kell bosszankodnunk minden reggel a hely szűke miatt.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 30. 22:45, kedd | Helyi

Bucsi győzött a TCR Eastern Europe záró versenyén

Eseménydúsan és látványosan zárult az MNASZ Autós Gyorsasági Szakágának versenyzői számára, a 2024-es szezonnyitó Laptiming Kupa.

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.