Városlista
2024. június 22, szombat - Paulina

Hírek

2022. Március 11. 18:27, péntek | PR
Forrás: (x)

Alapvető felszerelések és kiegészítők, ha túrázni készülsz

Alapvető felszerelések és kiegészítők, ha túrázni készülsz

Magyarország a túralehetőségek országa. Rengeteg érdekes és izgalmas hely vár rá, hogy felfedezzük. Aki pedig még többre vágyik, akár külföldre is tervezhet komoly túrát.

A lényeg, hogy legyünk tisztában az alapvető tudnivalókkal. Az általános tanácsok mellett érdemes tudatában lenni annak is, hogyan segíthetik a digitális eszközök a kalandot. Összeszedtük, mi mindenre érdemes figyelni, mielőtt túrázni indulunk.

Tervezési szakasz
Az első és legfontosabb természetesen az, hogy meghatározzuk, hova és mennyi időre szeretnénk menni. Akár az egynapos túra is lehet élményekkel teli, tartalmas utazás. Egyesek azonban attól sem riadnak vissza, hogy sátrazzanak a hegyek között vagy megszálljanak egy idegen helyen. Minden esetben készüljünk fel alaposan az esetleges nehézségekre is.

Túrafelszerelések: kötelező és hasznos kellékek
A túrázás lényegében egy külön szakma. Sokan talán nincsenek is tisztában vele, mennyi mindenre kell figyelni. A természetben ugyanis ki vagyunk szolgáltatva a körülményeknek és nem tudunk beugrani a sarki boltba vagy hazamenni, ha leszakad az ég. Fel kell készülni a különböző helyzetekre és törekedni a praktikusságra, vagyis csak a legfontosabb dolgokat magunkkal vinni.

Ruházat és alapvető felszerelések
Ha nem szeretnénk kényelmetlenné tenni magunknak a túrát, jobb, ha beszerezzük a legfontosabb felszereléseket, beleértve a ruházatot is. Legyen nálunk térkép, megfelelő lábbeli, hátizsák, hálózsák és elsősegélycsomag. Napjainkban számos túrafelszerelés kapható. Egy kényelmes, stabil lábbeli és ruházat az alapja az egész kirándulásnak. Készüljünk fel az időjárásnak megfelelően és legyen B-tervünk esőzések, viharok idejére is.

Élelmiszer és folyadék
Az élelmiszer és a folyadék az alapvető túlélési készlet részei. Főként akkor, ha több napra megyünk olyan helyre, ahol nehezen tudnánk mindezt a szükségletet pótolni. Egynapos túra során szintén fontos, hogy hidratáljunk és legyen nálunk pár szendvics, ami feltölt minket energiával, hiszen alapvetően is nagyobb terhelésnek vagyunk kitéve, főként az átlagosnál nagyobb melegben vagy hidegben.

Technikai eszközök
Egyesek talán azért indulnak útnak, hogy kiszakadjanak a világból és a túlzottan digitalizált hétköznapokból. Manapság azonban rengeteg hasznos applikáció és tartozék segíti akár a túrázást is. Mérhetjük a megtett kilométereket, versenyezhetünk ismerőseinkkel. Jogos a kérdés: hol tartsuk a telefont útközben vagy hogyan töltsük fel az erdő közepén? A válasz a praktikus telefontok és egy jó power bank.

A power bank egy hordozható töltő, amelyet kifejezetten arra terveztek, hogy utazás közben is tölteni tudjuk az okostelefont. A külső akkumulátor kiválasztása során érdemes figyelembe venni annak kapacitását, a csatlakoztatható telefonok számát és az egyéb extrákat. Ha a külső megjelenésre is szeretnénk adni, akkor a dizájn sem utolsó.
Az akkumulátor tehát az egyik legfontosabb telefonos tartozék, hiszen szó szerint megmenthet minket attól, hogy lemerüljön az okostelefon. De ha itt nem állnál meg, akkor érdemes szétnézni, hogy milyen egyéb telefonos kiegészítő lehet még hasznos túrázáshoz:

  • Ha szeretnéd megörökíteni a túrázás pillanatait érdemes például beszerezni egy szelfibotot.
  • Egy vezeték nélküli fülhallgatóval pedig a hegyekben is könnyen elintézhetünk egy-egy telefonhívást.

Fotó: etuo.hu

Túrafelszerelések és digitális kiegészítők vásárlása
Az etuo.hu Magyarország egyik vezető online szakáruháza, ahol beszerezhetsz kiegészítőket okostelefonokhoz és táblagépekhez. Több ezer telefontok, minőségi tartozék és power bank is kapható náluk. Ellenőrzött termékek garanciával, jó ár-érték arányban. Kérdés esetén pedig online ügyfélszolgálat áll rendelkezésre, vásárlás előtt és után egyaránt.

Címkék: gazdaság, hirdetés, pr

Ezek érdekelhetnek még

2024. Június 19. 15:29, szerda | PR

Csokoládégyárat őriznek és takarítanak

Többkörös pályázaton ismét el nyerte a szerencsi és a miskolci Nestlé gyártelepek takarítását, biztonsági őrzését és a létesítmények külterületeinek gondozását a Jánosik és Társai Kft.

2024. Június 18. 14:39, kedd | PR

K&H: óvatosan a bankkártyával a vakáció alatt is

4+1 ötlet, amely segít felhőtlenné tenni a nyári ejtőzést

2024. Június 14. 09:09, péntek | PR

Az ultravékony laptopok bája: elegáns külső és csúcsteljesítmény bárhol, bármikor

Az elmúlt néhány évben a laptopok váltak a munkavégzés során használt elsődleges eszközzé.