Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2013. Április 13. 08:00, szombat | Helyi
Forrás: lvp / művelődési ház

Albert Flórián Esztergomban – tiszteletadás és közönségtalálkozó

Albert Flórián Esztergomban – tiszteletadás és közönségtalálkozó

A 2011-ben elhunyt legendás Albert Flóriánról készült filmet vetíti a művelődési ház április végén. Az eseményen az egyetlen magyar aranylabdás fiával, barátaival és a film alkotóival is találkozhat a közönség.

Április 30-án, kedden 17 órakor vetíti az esztergomi művelődési ház az Albert Flórián című színes és fekete-fehér magyar dokumentumfilmet, melynek szereplői többek közt Mészöly Kálmán, Grosics Gyula, Szűcs Lajos, Rákosi Gyula, Dragan Dzsajics, Nyilasi Tibor.

A film minden szempontból rendhagyó, ez az első film ugyanis a „Császárról”, a ferencvárosi legendáról, aki már életében legendává vált. Franz Beckenbauer mellett Albert Flóriánt is a „Császár” becenévvel illették rajongói.

1958-ban került a Ferencvároshoz, más csapatban nem is szerepelt 1974-es visszavonulásáig. 1967 óta ő az egyedüli magyar „Aranylabdás”. Magyarországon kétszer választották az év játékosának, többször szerepelt a Világválogatottban és az Európa-válogatottban. A Fradi stadionja 2007. december 21-e óta Albert Flórián nevét viseli.

Albert Flórián, filmvetítés, közönségtalálkozó, Esztergom,

A vetítést beszélgetés követi a film alkotóival és más meghívott vendégekkel. Így találkozhat a közönség Visontai Attila rendezővel, Újvári Péter producerrel, Lakat T. Károly szerkesztő-riporterrel, sportújságíróval, Szűcs Lajos és Rákosi Gyula labdarúgókkal, valamint ifjabb Albert Flóriánnal. Az esemény házigazda Bánhidy Vajk lesz. A beszélgetés után a film DVD-n is megvásárolható, dedikáltatható.

A rendezvényre a belépés ingyenes, azonban a nagy érdeklődés miatt ingyenes jegyek igénylése szükséges.
Művelődési Ház Esztergom, Imaház utca 2/a - tel.: 33/313-888 vagy 33/ 501-175, e-mail: varszinhaz1@invitel.hu

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.

2024. Március 06. 21:59, szerda | Helyi

ELLEPTÉK A BÉKÁK ESZTERGOMBAN A FÁRIKÚTI UTAT