Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2017. Május 17. 11:22, szerda | Helyi
Forrás: infoesztergom.hu

Álljunk ki Magyarországért! - fórum Esztergomban

Álljunk ki Magyarországért! - fórum Esztergomban

Mi azt szeretnénk, ha az emberek a Nemzeti Konzultációval kapcsolatban minél több információhoz jutnának – mondta május 16-án Esztergomban Kovács Zoltán, a miniszterelnökség közigazgatásért felelős államtitkára.

Az „Álljunk ki Magyarországért” országjáró fórum központi témái között a migráció, a Brüsszel által megtámadott rezsicsökkentés és Soros György birodalmának tevékenysége áll.

Kovács Zoltán az esztergomi sportcsarnokban tartott esemény előtti adott sajtótájékoztatón elmondta: a Fidesz-frakció kérte, hogy május 31-éig hosszabbítsák meg a Nemzeti Konzultáció íve kitöltésének határidejét. Az államtitkár hangsúlyozta, hogy erre azért van szükség, mert a brüsszeli bürokraták a magyar nemzeti szuverenitást veszélyeztető ügyekben kívánják akaratukat ránk erőltetni, így például a migráció kérdésével vagy a rezsicsökkentéssel kapcsolatban akarnak számunkra kedvezőtlen helyzetet teremteni. A Nemzeti Konzultációval az a szándék, hogy ne csak egy kormányzati álláspont jelenjen meg Brüsszelben, hanem mögötte a magyar emberek véleménye is, ahogy a már meglévő másfél millió kitöltött ív is az erős támogatottságot jelenti, fogalmazott Kovács Zoltán. A válaszok kiértékelése még folyamatban van, illetve nem zárult le, de önmagában az, hogy a kormány kérdéseire másfél millióan válaszoltak, mutatja, hogy mindez fontos a magyarok egy jelentős részének.

Völner Pál, a fórum másik előadója a sajtótájékoztatón arra hívta fel a figyelmet, hogy az országjárás révén nem csak írásban hanem élőben is kapcsolat van a kormány és az emberek között a különböző, mindkét fél által felvetett témákban, ugyanis a rendezvényeken az előadások után kérdéseket lehet feltenni a fellépő politikusoknak, akik helyben válaszolnak azokra. A kormányzatból miniszterek, államtitkárok vállaltak szereplést ezeken a mostani országjáró fórumokon, így személyesen tapasztaljuk meg azt a hangulatot, mely Nemzeti Konzultáció kérdéseivel kapcsolatosan az emberek között van, mondta az államtitkár, majd hozzátette: tehát nem egy adminisztrációs feladatról van szó, hiszen nagyon nem mindegy, hogy húsz-harminc év múlva milyen összetételű lesz Magyarország lakossága, és az is fontos, hogy ne a multik döntsenek a lakosságot érintő különböző rezsiárakról. Völner Pál azt is hozzátette, hogy az eddig kitöltött másfél millió Nemzeti Konzultációs ív is bizonyítja, hogy az emberek jelentős részét foglalkoztatja a migráció kérdése, illetve határozott véleménye van Soros György tevékenységéről, az álcivil szervezetekről, a kormány pedig fontosnak tartja, hogy Brüsszellel és az ellenzékkel szemben meg tudja védeni a magyar érdekeket.

A Pézsa Tibor Sportcsarnokban megtartott lakossági fórumon a térség több polgármestere mellett Steindl Balázs, a megyei közgyűlés alelnöke, az esztergomi önkormányzati képviselő-testület kormánypárti képviselői is vett részt. Elsőként Romanek Etelka, Esztergom polgármestere köszöntötte a többszáz fős közönséget, aki többek között elmondta, hogy a Nemzeti Konzultáció országjáró fórumának esztergomi állomásai is fontos az eredményesség, az összefogás és a magyar érdekek képviselete tekintetében.

Völner Pál, a körzet országgyűlési képviselője rövid köszöntőjében rámutatott, hogy a kormány nem csak „levelezget” a szavazókkal, hanem személyes találkozókra is hívja a lakosságot a mindenkit érintő, fontos nemzeti kérdésekben, a migráció, a rezsicsökkentés megvédése, a Soros György által finanszírozott és működtetett álcivil szervezetek és média a magyarokéval ellentétes érdekeket szolgáló tevékenysége kérdésében. Az államtitkár kiemelte, hogy az országjárás eddigi állomásain kiderült, hogy számos településen vallják azt a polgári értékrendet, amit a kormány képvisel, és minden állomáson bővített formában jelenítik meg az előadók azt a tartalmat, ami a Nemzeti Konzultációs ívek kérdései mögött van.

Kovács Zoltán, a miniszterelnökség közigazgatásért felelős államtitkára vetített képes előadásában számos adattal, elemzési eredményekkel, hivatkozással, elmúlt időben tett nyugati nyilatkozatok idézésével fejtett ki a kormány álláspontját a migráció, a rezsicsökkentés megvédése, illetve Soros György nemzetközi, illetve magyarországi tevékenysége témában. Az államtitkári előadásban főként a migráció problémájáról beszélt, arról a folyamatról, melyet Brüsszel adminisztratív intézkedésekkel, kötelező betelepítési kvóták mentén képzel el hazánkra vonatkozóan is. Szó esett a magyarországi hatósági árak, azaz a rezsicsökkentés brüsszeli vétójáról is, mely szerint az uniós vezetés újra a multinacionális vállalatoknak adná meg a lakossági rezsiárak alakítását. Kiemelt része volt a fórumnak a Soros György által finanszírozott álcivil szervezetek és médiahálózat tevékenysége, illetve a hazai ellenzékkel való szoros együttműködése.

Kovács Zoltán több példával is illusztrálta, hogy a különböző álcivil szervezetek, az úgynevezett NGO-k, Soros György közvetlen és közvetett támogatásával hogyan segítik az embercsempész hálózatokat, melyek illegális bevándorlók tömegeit szállítják szárazföldön és a tengeri útvonalakon Európába. Ugyancsak elhangzott, hogy Soros György kezében, illetve közvetett irányítása, finanszírozása alatt van több olyan magyar média, melyekről nem mindenki tudja, hogy azok kinek is dolgoznak, ilyen újságok, mint például a 444.hu, a HVG vagy a 24.hu médiumok. Arról is szó esett, hogy a Soros-médiában a migráció támogatásáról túlsúlyban vannak a különböző cikkek, riportok, ellentétben a magyar gazdaság fejlődésével, nemzetközileg is elismert helyzetével elenyésző cikk készül, jelenik meg ezeken a felületeken. Kovács Zoltán egy helyen példaként említette Macedóniát, ahol a brüsszeli migrációs szándékok, állami szintű eladósodás, a Soros-féle álcivileknek és médiának köszönhetően súlyos válság alakult ki. Az államtitkár előadásában kiemelt részt kapott a kormányzat álláspontja, miszerint – ahogy egy mostanában megfogalmazott mottóban összegezték: Magyarország legyen magyar ország – annak a szándéknak kell érvényesülni, hogy a magyarok dönthessék el, hogy kivel szeretnének együtt élni, hogyan kívánják kultúrájukat, hagyományaikat megőrizni, és általában a magyarok dönthessenek minden, országuk függetlenségét érintő ügyről, témáról.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.