Városlista
2021. július 30, péntek - Judit

Hírek

2020. Október 28. 17:23, szerda | Helyi
Forrás: (x)

Állványt bérelne? Íme néhány jó tanács!

Állványt bérelne? Íme néhány jó tanács!

A nagyobb volumenű építkezési munkálatok, a felújítások, a homlokzati szigetelés, vagy éppen a festés, sok esetben kivitelezhetetlenek profi állványrendszerek nélkül.

Az ilyen típusú munkákhoz, tehát már a munka megkezdése előtt gondoskodni kell állvány beszerzéséről. Szerencsére a homlokzati állvány bérlés az ország valamennyi régiójában viszonylag könnyen elérhető szolgáltatás, a frekventáltabb országrészeken pedig, mint amilyen például Komárom-Esztergom, vagy Pest megye még válogathatunk is a szakemberek között.

De hogy milyen szempontokat érdemes figyelembe venni az állványozó cég kiválasztása során?

1.) A cég székhelye legyen a lehető legközelebb a munkavégzés helyéhez. Erre már csak az állványok egyszerűbb és nem utolsó sorban költséghatékonyabb szállítása szempontjából is szükség van. Nem mellesleg pedig így a bérlés előtt akár személyesen is megtekintheti a bérlésre szánt állványelemeket.

2.) Az állványozás során a beépített elemek minősége kritikus szempont a biztonságos munkavégzéshez, de az állványok állapotára sokszor csak akkor derülhet időben fény, ha személyesen is megtekinti a bérlésre kínált szerkezeti elemeket.

3.) Kizárólag olyan állványt béreljen, amelyen a festés hibátlan. A festék védi az állványt a rozsdásodástól, amely az anyag legnagyobb ellensége. Ha az állványszerkezet bármely elemén rozsda található, azt semmiképp sem szabad beépíteni a szerkezetbe.

4.) Állványok bérlése során mindig kérje az állványozó cég segítségét a megfelelő szerkezet kiválasztásához. A különböző talajminőségekhez és munkatípusokhoz más-más állványra lehet szükség. A bérlés tárgyának kiválasztásában a megfelelő cég pontos segítséget tud majd nyújtani.

5.) Azt az állvány bérbeadó céget válassza, amelyik vállalja a szerkezet elemeinek helyszínre szállítását is. Az állványok szállítására vonatkozóan szigorú szabályozások vannak érvényben. A nem megfelelő szállítás komoly büntetéseket vonhat maga után.

6.) Lehetőleg annál a cégnél béreljen, aki az állvány építését is bontását is vállalni tudja. Az állványozás hatalmas felelősség, egy profi cég tisztában van ezzel és vállalni tudja az állványozással kapcsolatos valamennyi felelősséget, legyen szó az állványok állapotáról, szállításáról vagy épp a felépített állvány stabilitásáról.

+1 Minél nagyobb egy építkezés, annál hasznosabb lehet, ha egy megbízható szolgáltatótól minél több felszerelést be tudunk szerezni. Az állványon végzett munka a legveszélyesebb munkák közé tartozik, éppen ezért speciális védőfelszereléseket is igényel. Ha az állványozó cég még ezek bérlésében is tud segédkezni, az mindenképp plusz pont lehet mellette.

Ezek érdekelhetnek még

2021. Július 29. 18:01, csütörtök | Helyi

Távoli vidékek varázsa a Bistro42-ben

Kávé – kompromisszumok nélkül. Az esztergomi főtéren lévő Bistro42 tulajdonosai rengeteg időt töltöttek azzal, hogy megismerjék a jó kávé titkát, kezdve a termőhelytől egészen a kávébab gondos pörköléséig.

2021. Július 29. 06:30, csütörtök | Helyi

A gólyakalifa bemutatójával nyitja az évadot a Babits Mihály Színház Esztergomban

Névadója halálának 80. évfordulójára emlékezik a Babits Mihály Színház, A gólyakalifa 2021. szeptember 5-i bemutatójával, melyet a Bubik Színpadon láthat majd a közönség.

2021. Július 29. 05:54, csütörtök | Helyi

Hangot adunk a tehetségnek - Hamarosan startol az első MCC Feszt

Már csak néhány nap és augusztus 5-én, Esztergomban elstartol az egyedülálló MCC Feszt.

2021. Július 28. 06:22, szerda | Helyi

Babits-ház 60

Idén 60 éve működik emlékmúzeumként az esztergomi Babits-ház, erre emlékeznek az augusztus 6-án 17:00 órakor megrendezendő ünnepség keretén belül.