Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2016. December 28. 08:22, szerda | Helyi
Forrás: KKatasztrófavédelem

Álmot váltottak valóra karácsonykor a nyergesi tűzoltók

Álmot váltottak valóra karácsonykor a nyergesi tűzoltók

Egy három esztendős tokodaltárói kisfiú kívánságát teljesítették a nyergesújfalui tűzoltók, akik emellett húsz család karácsonyát varázsolták szebbé és tették emlékezetessé.

Amikor az álmok valóra válnak…

Az ünnepek közeledtével a három éves Milán nagymamája egy nem mindennapi kéréssel kereste fel a nyergesújfalui őrs parancsnokát. Levelében leírta, hogy unokája rajong a tűzoltókért, ezért tűzoltóautót kért karácsonyra, de nem is akármilyet, kívánsága az volt, hogy igazi tűzoltóautó legyen valódi tűzoltókkal.
A megyei igazgatóság engedélyével Milán kívánsága teljesült is, hiszen a tűzoltók készenléti szereikkel karácsony reggel ellátogattak a családhoz. A kisfiút beültették az autóba, kék lámpát, szirénát kapcsoltak neki. Miután Milán mindent megnézett, megfogdosott az autóban, megcsodálta a tűzoltók ruháját, a nyergesújfalui tűzoltók egy meglepetéssel is kedveskedtek neki, megajándékozták egy majdnem igazi tűzoltó felszereléssel.

Milán nagyon örült az ajándéknak, de a legnagyobb meglepetés mégis az igazi tűzoltóautó és az igazi tűzoltók voltak.

„Mert adni jó, mert adni öröm!”

A rászoruló családok megsegítését idén Jónás József százados, a nyergesújfalui őrs parancsnoka kezdeményezte. Az ötlethez csatlakozott a Magyar Toyo Seat Kft., a Zoltek Zrt., a Cembrit Kft., a Pálfalvi Bútor Design Kft. és a Magyar Vöröskereszt helyi szervezete, hiszen az ő segítségük nélkül nem tudták volna ilyen széppé varázsolni ezeknek a családoknak a karácsonyát. A Kuckó Családsegítő és Gyermekjóléti Szolgálat, valamint a helyi önkormányzat nagy segítséget nyújtott a rászorulók kiválasztásában.

Karácsony előtt az őrs B” és „C”szolgálati csoportjai két napon át hordták az adományokat. A tíz-tíz család között egy tonna tartós élelmiszert, fenyőfákat, több kiló szaloncukrot, rengeteg gyermekjátékot, illetve asztali számítógépeket osztottak szét.

A tűzoltók házról-házra jártak, nagy feltűnést keltve ezzel a városban. Amíg bevitték az ajándékokat a családokhoz, minden egyes alkalommal gyermekek vették birtokba a tűzoltóautókat. Szirénáztak, felpróbálták a védősisakokat, megnézték, kézbe vették a tűzoltók által használt eszközöket.

A tűzoltók örömmel hordták a sok – sok ajándékot, élelmiszert, melyeket a szülők boldogan, sokszor könnyes szemmel köszöntek meg.

Fotók: Nyergesújfalu KŐ

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.