Városlista
2024. május 27, hétfő - Hella

Hírek

2015. November 24. 08:33, kedd | Helyi
Forrás: police.hu

Álrablás Esztergomban – így akarta megúszni a tartozás visszafizetését a csaló férfi

Álrablás Esztergomban – így akarta megúszni a tartozás visszafizetését a csaló férfi

A román férfi azt állította kirabolták, hogy ne kelljen visszaadnia a kölcsönkért pénzt.

Gazdag vállalkozónak tűntette fel magát, hogy elnyerje egy hölgy szerelmét és pénzét egy román állampolgárságú férfi, aki több millió forintot és ékszereket kért kölcsön egy esztergomi asszonytól, de a pénzt hónapokkal később sem adta vissza. Helyette azt állította november 21-én az Esztergomi Rendőrkapitányságon tett feljelentésekor, hogy a város szélén kirabolták őt és elvitték tőle mindazt, amellyel az asszonynak tartozott.

A nyomozóknak gyanús volt a férfi által előadott történet. Azt mondta, hogy egy számára ismeretlen társasággal indult el Romániából. A pénzt és az ékszereket egy nylon zacskóban hozta magával, amelyet aztán erőszakkal elvettek tőle utastársai. A helyszíni szemle során bebizonyosodott, hogy ott, ahol a férfi megmutatta, nem történt meg a bűncselekmény. Kiderült az is, hogy máshol sem, a feljelentőt ugyanis egy falubelije hozta Magyarországra és egyenesen szerelme háza előtt tette ki őt autójából. Később a 29 éves férfi azt is bevallotta, hogy az asszony pénzét magára költötte. Ruhát, telefont és ételt vett a kölcsönkapott pénzből.

A rendőrség román állampolgárságú férfi sérelmére rablás bűntett elkövetésének gyanúja miatt indított büntetőeljárást megszűnteti és az Esztergomi Rendőrkapitányság feljelenti őt hatóság félrevezetése bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 25. 08:00, szombat | Helyi

Kiütötte az Ajka Kristályt a Perutz

A pápai csapat a szezon utolsó idegenbeli mérkőzését Ajkán játszotta, ahol a házigazdákat magabiztosan, 6-1 arányban győzte le.

2024. Május 21. 17:21, kedd | Helyi

Jöjjön el gyermekével a Richter Tűzoltó Gyereknapra!

Május 25-én, szombaton immár harmadik alkalommal rendeznek interaktív gyereknapot a Richter Gedeon Nyrt. dorogi gyáregységének nagyparkolójában.

2024. Május 02. 18:36, csütörtök | Helyi

Elindult a "piskóta" körforgalom építése Esztergomban

Április 30-án indult a Dobogókői út – Petőfi Sándor út – Terézia utca – Kálvária út kereszteződésénél a körforgalom építése.