Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2019. Október 01. 05:00, kedd | Helyi
Forrás: infoesztergom.hu - illusztráció: pixabay

Alvás és pihenő nélkül 24 órán keresztül lőnek Kertvárosban

Alvás és pihenő nélkül 24 órán keresztül lőnek Kertvárosban

Idén nyolcadszor zajlik le az egyik legkeményebb lőverseny Kertvárosban.

Borka László lőkiképző és Csomán János még 2012-ben találta ki és rendezett az országban elsőként és egyedülálló módon, egy olyan lőversenyt, melyen 24 órán keresztül éjjel-nappal folyamatosan lőnek a lövészek, alvás és pihenő nélkül. Ennek előzménye volt, hogy 2010-ben már lebonyolítottak egy azóta már legendássá vált 36 órás nemzetközi bevetési egységek szituációs lőbajnokságát, melyen 10 ország 40 – háromfős – csapata versenyzett.

Az ötletet aztán meg is valósították a Magyar Biztonsági és Testőrakadémia kertvárosi lőterén, ahol minden adott a rendezvényhez.

A kezdetektől fogva gyakorlatilag telt házas a lőverseny, az engedélyezett 50 fős létszám a nevezés kezdetétől számított 24 órán belül gyakorlatilag betelik – fejtette ki Borka László.

Hozzátéve, hogy a feladatok kitalálásánál törekednek arra, hogy érdekes, nem átlagos lőfeladatokat kelljen megoldania a versenyzőknek, a lehető legváltozatosabb testhelyzetekből, nehezítésekkel, fizikai terheléssel, az éjszaka folyamán logikai és koncentrációt különösen igénybe vevő módon. Az októberi időpontra tekintettel általában az időjárás és a hideg is próbára teszi a versenyzőket.

A verseny 2, esetenként 3 párhuzamos pályán zajlik, ezzel is törekedve arra, hogy minél kevesebb pihenője legyen a versenyzőknek, és minél több pályát tudjanak teljesíteni. A verseny lebonyolításában rendezőként 17 fő vesz részt, a lőfeladatokat képzett és rutinos rendőrségi és civil lőkiképzők vezetik.

Az idei már a 8. 24 órás lőverseny lesz.

Korábbi cikk:

Európa-bajnok lett az esztergomi lövészetvezető

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.