Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2021. Április 29. 10:02, csütörtök | Helyi

Amikor a mosoly a menü része

Amikor a mosoly a menü része

Esztergom belvárosában, annak is a napos oldalán létezik egy kis bisztró, amit pár évvel ezelőtt nyitott meg egy fiatal házaspár, akiknek céljuk volt jót csinálni, jó helyen, jó embereknek.

Már az elején elhatározták, hogy ízek világában a magyaros vonalat fogják erősíteni, megspékelve azt egy csipetnyi modern technológiával. Elsődleges szempontjuk között szerepelt, hogy ezt az elképzelést hazai termelők termékeinek bevonásával valósítsák meg, mert abban hittek, hogy közösen, egymást segítve lehet valami maradandót adni, ennek a nagy múltú város lakosainak vagy átutazó turistáinak. Pozitív tapasztalatot már szereztek a Nautilius Hajós Bár révén, ami szintén szívügyükből jött létre és egy nagyon különleges helyen, a vízen található, a Kis-Dunán.


A minőségi alapanyagok, a szezonális friss termékek népszerűsítése alapvető elvárás náluk. Így kerültek palettájukra Hámory Áron sajtjai a Galagonya tanyáról valamint Zsabi Gombától az ízletes erdei gombák sokasága. Hamburgerük, attól a marhahústól lesz ízletes, amit egy pécsváradi marhafarmról szereznek be, melyet két barát évekkel ezelőtt álmodott meg magának, ami ma az NPK Charolais nevet viseli. Frissítő limonádék terén arra törekedtek, hogy azok visszaadják a gyümölcsök valódi ízét és érezhető legyen bennük a felhasznált fűszerek zamata.

Így esett választásuk a budakeszi Mayer család prémium szörpjeire azért, hogy egy fárasztó városi túra után, aki betér hozzájuk valóban felfrissülve, ízélményekben gazdagodva folytassa útját a Székesegyház irányába.

Ha ez nem lenne elég azok, akik villás reggelivel szeretik kezdeni a napot kovászos kenyér kíséretében, megkóstolhatják náluk a Vál-Völgye pékség termékeit, amik frissen, ropogósan kerülnek egy jó omlett vagy tükörtojásos bacon mellé az asztalra. Apróság ugyan, de arra is figyeltek, hogy „negyedik szerelemgyerekük” neve szintén tükrözze ételeik magyarságát, hiszen nem titok: a CAKUMPAKK bisztró a magyar irodalom egyik legnagyobb ínyencének Jókai Mór talán legkedvencebb levesének különös nevét kapta. Az igazi irodalom rajongóknak kihagyhatatlan ajánlat ez a hely felkeresése, mivel bizonyos időközönként - főleg a hűvösebb hónapokban, ez az étek, mely igazán kibéleli az ember átfázott testét, - megtalálható az étterem étlapján. Ja, és hogy kiknek ajánljuk? Mindenkinek, aki azt szeretné, hogy az ételt, legyen az helyben fogyasztott reggeli, ebéd, vacsora vagy házhoz szállított menü, mindig mosolyogva kapja meg. Ugyanis, ez az alapvető plusz hozzájárul ahhoz, hogy szebb és jobb legyen a napja a hozzájuk betérőknek.

És ahol megtalálható: 2500Esztergom, Bajcsy-Zsilinszky út 15.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.