Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2014. Január 23. 10:25, csütörtök | Helyi
Forrás: lvp/KEMRFK

Amnéziás betörő: nem emlékszik a betörésre, de beismerte – előtte visszavitte a szajrét

Amnéziás betörő: nem emlékszik a betörésre, de beismerte – előtte visszavitte a szajrét

Arra ébredt, hogy hátizsákja tele van lopott holmival, ezt vallotta egy piliscsévi ház betörésével vádolt férfi. Az éveken át bujkáló gyanúsítottat, aki beismerte a betörést, bár nem emlékszik rá, szerdán fogták el.

Három elfogatóparancs volt érvényben S. Gergő ellen, köztük egy európai is, melyet a Tatabányai Törvényszék adott ki ellene 2011-ben. A férfit kereste a Budaörsi Rendőrkapitányság és a Dorogi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya is. Utóbbi lopás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt, mely 2009. július 27 és július 31 között történt. A jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint S. Gergő befeszítette egy piliscsévi családi ház ajtaját, majd az ingatlanból eltulajdonított különböző műszaki cikkeket.

A sértett 2009. július 31-én fedezte fel a betörést, miután családjával hazaérkezett a nyaralásból. A rendőrök a nyomrögzítést követően széleskörű adatgyűjtésbe kezdtek. Így derült ki, hogy a 27 éves férfi a házból ellopott GPS-t korábbi adósságai rendezése céljából egy kocsmárosnak adta. Akkora már az egész falu tudta, hogy egyikükhöz betörtek. Erre S. Gergő figyelmét is felhívta az italozó tulajdonosa, így a férfi az eltulajdonított értékeket, a GPS kivételével, visszavitte a sértettnek. A tulajdonos ennyivel nem elégedett meg, feljelentést tett a rendőrségen és kérte S. Gergő felelősségre vonását.

A rendőrök keresték a betöréssel gyanúsítható férfit, de ő addigra elhagyta a falut és ismeretlen helyre költözött. 2009. augusztus 5-én a rendőrség elfogatóparancsot adott ki ellene. S. Gergő éveken át bujkált a hatóság elől. Budapesten is lakott, majd Franciaországba szökött. Végül szerdán a dorogi rendőrök Máriahalmon elfogták. Előállítását követően az egyenruhások kábítószer gyorstesztet alkalmaztak vele szemben, mely pozitív lett. Ezt követően a nyomozók gyanúsítottként hallgatták ki a férfit, aki elismerte a terhére rótt bűncselekmény elkövetését, bár nem emlékezett annak minden részletére. Arról vannak emlékképei, hogy a betörés napján buliban volt és arról is, hogy ébredést követően táskája tele volt műszaki cikkekkel. S. Gergőt a Dorogi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya lopás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt őrizetbe vette.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 18:36, csütörtök | Helyi

Elindult a "piskóta" körforgalom építése Esztergomban

Április 30-án indult a Dobogókői út – Petőfi Sándor út – Terézia utca – Kálvária út kereszteződésénél a körforgalom építése.

2024. Május 02. 18:34, csütörtök | Helyi

Salomon Ultra-Trail Hungary terepfutóverseny

2024. május 18-19-én kerül megrendezésre a Salomon Ultra-Trail Hungary terepfutóverseny.

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.