Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2022. Február 11. 06:00, péntek | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: police.hu

Ámokfutó autós letartóztatását rendelte el a bíróság

Ámokfutó autós letartóztatását rendelte el a bíróság

Elrendelte a debreceni Járásbíróság csütörtökön egy hónapra annak az ámokfutónak a letartóztatását, akit több mint száz kilométeres autós üldözés után fogtak el a rendőrök

- tájékoztatta a Debreceni Törvényszék szóvivője az MTI-t. Dobó Dénes jelezte: a bíróság szerint a többszörösen büntetett előéletű férfi esetében fennáll a szökés, elrejtőzés veszélye, és megalapozottan tartani lehet attól, hogy szabadlábon újabb bűncselekményt követne el.


Az ámokfutó férfi tudatosan nem állt meg a rendőri jelzésre, és már korábban is előfordult, hogy jogosítvány nélkül vezetett - tette hozzá a szóvivő.

A Központi Nyomozó Főügyészség korábbi közleménye szerint a férfival szemben személy elleni erőszak és folytatólagosan elkövetett közúti veszélyeztetés bűntette miatt rendeltek el nyomozást.

A rendőrök kedden kora hajnalban Debrecenben akartak leállítani egy személygépkocsit, de a sofőr nem állt meg, mert nem volt érvényes vezetői engedélye; a 4-es főúton Püspökladány irányába menekült - írták.

Az autót több rendőrségi gépkocsi követte, a sofőrt ismétlődően megállásra szólították fel, de hiába. A nagy sebességgel hajtó gépkocsivezető végül az autóval a Nádudvar-Hajdúszoboszló-Hajdúszovát útvonalon visszaérkezett Debrecenbe, ahol a földutakon a rendőrök szem elől tévesztették.

A közlemény szerint rövid időn belül a készenléti rendőrség tagjai megtalálták az álló, de járó motorú járművet, az abban ülő férfit megpróbálták intézkedés alá vonni, de a sofőr újra menekülni kezdett.

A férfit a négysávos 47-es főúton megpróbálták úgy megállítani, hogy egy rendőrségi gépkocsi a belső sávban keresztben megállt, míg egy rendőr a külső sávban érkező autót az úttest szélén állva, fehér fényű lámpával körözve megállásra utasította.

Amikor a férfi a fényvisszaverő csíkkal ellátott egyenruhában lévő rendőrt meglátta, a gépjárművét az óránkénti 120-140 kilométeres sebességet nem csökkentve felé kormányozta. A rendőr elugrott a gépkocsi elől, csak úgy tudta elkerülni, hogy az autó elüsse - írta az ügyészség.

A gyanúsított tagadta a bűncselekmények elkövetését és fellebbezett a letartóztatását elrendelő bírósági határozat ellen, így az nem végleges - mondta Dobó Dénes.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 07:22, péntek | Belföld

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok.

2024. Április 18. 14:32, csütörtök | Belföld

Átadták a 33. számú főút 2x2 sávra bővített újabb szakaszát

Elkészült a 33. számú főút újabb szakasza, ezzel Debrecentől Látóképig 2x2 sávon közlekedhetnek a járművek - hangzott el az útszakasz csütörtöki átadó ünnepségén.

2024. Április 18. 14:30, csütörtök | Belföld

A kormány szerint a vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről

A vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára csütörtökön a Kossuth rádió műsorában.

2024. Április 18. 14:29, csütörtök | Belföld

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban - közölte az Energiaügyi Minisztérium (EM) csütörtökön a Facebook oldalán közzétett bejegyzésben.