Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2014. Január 30. 05:00, csütörtök | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Angol miniállammal szövetkeztünk az adócsalók ellen

Angol miniállammal szövetkeztünk az adócsalók ellen

Adóügyi információcseréről szóló egyezményt írt alá a londoni magyar nagykövetségen Magyarország és Jersey kormánya.

Csák János nagykövet és Sir Philip Bailhache, Jersey külkapcsolatokért felelős minisztere ünnepélyes keretek között írta alá a „Magyarország Kormánya és Jersey Kormánya között az adóügyi információcseréről szóló egyezmény”-t.

Az adóügyi információcseréről szóló egyezmények az adóhatóság munkáját segítik. Konkrét adóügyben az adóhatóságok információt kérhetnek egymástól. A feketegazdaság szereplőinek, a céglovagoknak, a költségvetési bevételek megcsapolóinak az ilyen egyezmények jelentősen szűkítik az adóelkerülés lehetőségét.

A Jersey-vel aláírt egyezmény fő célja, hogy szabályozza a megkeresésre történő adóügyi információcserét. A szerződő felek illetékes hatóságaikon keresztül segítséget nyújtanak olyan adóügyi információk (köztük banki információk) cseréjén keresztül, amelyek előreláthatólag fontosak a szerződő felek belső jogszabályainak végrehajtásához és érvényesítéséhez az Egyezmény hatálya alá tartozó adóknál.

Jersey a Csatorna-szigetek legnagyobb és legnépesebb tagja. A becslések szerint 90 ezer fős, angolokból, fanciákból, illetve bevándorlókból álló lakosságú sziget a La Manche-csatornában, az észak-franciaországi Cotentin-félsziget nyugati partjainál fekszik - fővárosa Saint Helier. Legmagasabb pontja: Les Plantos, 143 m. Jersey népszerűségét elsősorban napfényes strandjainak köszönheti.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Működő gyermekvédelem létrehozását követelte demonstráción Magyar Péter

Működő, a gyermekeket valóban védő gyermekvédelmi rendszer kialakítását követelte Magyar Péter, a volt igazságügyi miniszter volt férje a Belügyminisztérium épülete előtt megtartott demonstráción, pénteken Budapesten.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Ásványolaj szövetség: a középmezőnyben vannak a magyarországi üzemanyagárak a környező országok között

Európai uniós összehasonlításban a magyarországi benzinárak a 18., a dízelárak a 12. helyen állnak, a környező hat országgal összehasonlítva pedig továbbra is a középmezőnyben van Magyarország

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Szalay-Bobrovniczky Kristóf: azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk

Azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk, van mit megvédenünk: van családunk, hazánk, otthonunk, nemzetünk