Városlista
2019. szeptember 18, szerda - Diána

Hírek

2019. Március 14. 07:59, csütörtök | Helyi
Forrás: infoesztergom.hu - fotó: police.hu

Anya és fia együtt zaklattak egy nőt és lányát Esztergomban – Felrobbantással is fenyegetőztek

Anya és fia együtt zaklattak egy nőt és lányát Esztergomban – Felrobbantással is fenyegetőztek

Egy hónapra letartóztatták azt az asszonyt és fiát, akik hónapokon keresztül zaklattak egy nőt és lányát Esztergomban. Megöléssel is fenyegetőztek, közösségi oldalon pedig visszaéltek adataival.

Az Esztergomi Járási Ügyészség indítványozta annak a férfinak és egy nőnek a letartóztatását, akik a sértettet több hónapon át zaklatták. Több bűncselekményt, így a zaklatás vétségét, többrendbeli személyes adattal visszaélés vétségét, az önkényuralmi jelkép használatának vétségét is elkövették, továbbá a nőt a vele szemben elrendelt távoltartás sem tartotta vissza a zaklatás folytatásától – közölte az ügyészség.

A gyanúsítottak (anya és fia) 2018. május végétől 2018 augusztusáig heti rendszerességgel megjelentek a sértett esztergomi munkahelyén azért, hogy személyes kapcsolatot teremtsenek vele. Az elkövetők közül a nő bántalmazással fenyegette meg a sértettet, majd októbertól különböző közösségi profilok felhasználásával, esetenként a sértett nevében valótlan profilokat létrehozva tett közzé bejegyzéseket, illetve küldött üzeneteket, amelyben a nőt és lányát trágár jelzőkkel illette. Az üzenetek egyikében az elkövető a sértettet megöléssel fenyegette. A női gyanúsított a sértett lányának is küldött olyan üzenetet, hogy az édesanyját megöli, továbbá házuk, autójuk felrobbantásával fenyegetőzött.

A gyanúsítottak a sértett és családtagjai nevében hamis közösségi profilokat hoztak létre, amelyre a férfi gyanúsított által a sértettről készített videofelvételeket töltöttek fel, az egyik profilon több horogkeresztet ábrázoló bejegyzést tettek közzé nagy nyilvánosság előtt.

A nő elkövetővel szemben az ügyészség indítványára az Esztergomi Járásbíróság 2018. augusztus 22-én távoltartást rendelt el, azaz kötelezte a gyanúsítottat arra, hogy a sértettől tartsa távol magát, ugyanakkor a gyanúsított a sértett és családtagjai sérelmére a bűncselekményeket folytatta.

Az ügyészség indítványt tett az anya és fia letartóztatásának elrendelésére, mert álláspontja szerint fennáll egyrészt a bűnismétlés veszélye, a bizonyítás megnehezítésének veszélye, valamint az anyával szemben annak a veszélye is, hogy a büntetőeljárásban elérhetetlenné válna.

Az Esztergomi Járásbíróság az ügyészség indítványainak helyt adott, és a férfi letartóztatását. február 25-én, a nő letartóztatását március 13-án rendelte el egy hónap időtartamra.

Ezek érdekelhetnek még

2019. Szeptember 18. 07:36, szerda | Helyi

Bikini, Kozmix, Hevesi Tamás - Hétvégén lesz a Főtéri Szüreti Fesztivál!

Fellépők sorával jön az IV. Főtéri Szüreti Fesztivál

2019. Szeptember 18. 07:33, szerda | Helyi

Megint ittas vezetőket kaptak el térségünkben

Az egyenruhások két ittas járművezetővel szemben intézkedtek kedden megyénkben. Mindkettőt térségünkben kapták el.

2019. Szeptember 18. 05:00, szerda | Helyi

Az önvezetés közelebb van, mint gondolná – Esztergomban is!

IQ.DRIVE roadshow - Esztergom - Styevola és Fia Kft. - Szeptember 20-25. Próbálja ki IQ.DRIVE modelljeinket!

2019. Szeptember 18. 05:00, szerda | Helyi

Gál Lili nyerte a szlovák motocross bajnokságot

Esztergomi versenyzőnk 15 évesen a Női felnőtt mezőnybe megnyerte az 5 sorozatból álló Szlovák bajnokságot és az MX Sport Szlovák kupasorozatot is.