Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2013. Augusztus 09. 08:00, péntek | Helyi
Forrás: MTI

Anyanyelvi tábort tart a Rákóczi Szövetség Esztergomban

Anyanyelvi tábort tart a Rákóczi Szövetség Esztergomban

Több mint 130 általános iskolás érkezik a felvidéki és a kárpátaljai szórványból a Rákóczi Szövetség 26. Esztergomi Anyanyelvi Táborába, amelyet augusztus 9 és 15 között tart meg a szövetség.

Közleményük szerint a rendezvény célja, hogy segítse a szórványból származó magyar diákok anyanyelvi ismeretét és erősítse magyar kultúrájukat, identitásukat.
A táborozók a kárpátaljai Nagymuzsalyról, Viskről, Beregszászról, valamint a felvidéki Galántáról, Léváról, Losoncról, Fülekről, Nagykürtösről és a Zoboraljáról érkeznek.
A tábor lebonyolításában a Rákóczi Szövetség munkáját a nyitrai egyetem tanár szakos magyar hallgatói segítik, akik számára ez a feladat szakmai gyakorlatuk teljesítését is jelenti. A programban a bazilika, a királyi palota és több más kulturális helyszín megtekintése mellett vetélkedők, táncház, kézműves foglakozások is szerepelnek.
A tábor résztvevőinek költségét a Rákóczi Szövetség magára vállalja. A rendezvényt támogatja Bauer Edit, felvidéki Európa Parlamenti képviselő is - olvasható a közleményben.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.