Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2018. Május 10. 15:01, csütörtök | Belföld
Forrás: infovárosok

Apák napja alkalmából fotópályázatot hirdet az Unicef Magyarország

Apák napja alkalmából fotópályázatot hirdet az Unicef Magyarország

Idén június 17-én ünnepeljük az Apák napját. Azokat a szülőket köszöntjük ezen a napon, akik a gyermek egészséges testi-lelki fejlődése szempontjából ugyanúgy elengedhetetlenül szükségesek, mint az anyukák.

Magyarországon évtizedek óta ünnepeljük az Anyák napját, ám a nemzetközi gyakorlattal ellentétben az Apák napja nem terjedt el igazán. Miközben az Apa szerepe az elmúlt évtizedekben nagyon sokat változott - nálunk is. Mára nem csupán egy minta, egy távoli alak, amelyet követni kell, hanem egy társ, aki segít megismerni, megérteni a világot, mutatja az utat, aktívan részt vesz a család hétköznapjaiban és már a születés pillanatától támogatja a gyermekek testi-lelki és szellemi fejlődését.

Míg korábban úgy vélték, hogy az apa szerepe akkor alakul ki, amikor a gyermek eléri a 4 éves kort, ma az apa ugyanúgy jelen van segítőként a terhességi időszakban, ott lehet a születésnél, és részt vehet a kisgyermek korai éveinek mindennapjaiban. Ma már tudjuk azt is, hogy az apák szerepe a táplálásban, a biztonság megteremtésében ugyanúgy kulcsfontosságú, mint az anyáké. Sőt, kutatások bizonyítják, hogy azokat a gyerekeket, akiknek az apukájuk is támogatóan jelen van a kisgyerekkori időszakban, több hatás éri, így az agyuk összetettebben fejlődik.



Az apák egészen másképp játszanak a gyerekekkel, mint az anyukák. Az apákkal való játék közben tanuljuk meg a biztonságot, az izgalmat, az érzelmek kézben tartását, amelyek alapvetően szükségesek később a társas viselkedésben, sőt a saját érzelmek megismerésében is.
Itt az ideje őket is köszönteni, ezért az Unicef világszerte kiemelten ünnepli idén az Apukákat, amelyhez az Unicef Magyarország is csatlakozik. Ennek első elemeként fotópályázatot hirdet 7-18 éves gyermekek számára „Szuperapa” címmel. Mutasd meg, hogy milyen jó az apukáddal lenni! Hogy dob fel a levegőbe, hogy olvas neked esti mesét, hogy kísér el az iskolába, vagy akár fonja be a hajadat... Hogy barangoltok együtt az erdőben szarvasbogár-vadászaton vagy hogy játsszátok le az évszázad sportmeccsét. Mutasd meg, milyen neked a „Szuperapa” !
A pályázatra nevezett fényképek bármilyen fényképészeti technikával és eszközzel készülhetnek.

A pályaművek postai (UNICEF Magyarország, 1077 Budapest, Wesselényi u. 16.) vagy elektronikus úton (foto@unicef.hu) is benyújthatók.

A beérkezett pályázatokat kategóriánként szakmai zsűri értékeli, és a legjobb műveket díjazza. A zsűri elnöke Korniss Péter, a Nemzet Művésze címmel kitüntetett, Kossuth-díjas és Pulitzer-emlékdíjas magyar fotográfus. A pályázatokat három korcsoportban bírálják el: 7-10 éves, 11-14 éves és 15-18 éves. A pályázathoz 16 éven aluliak esetében csatolni kell a szülői beleegyező nyilatkozatot, melyet a (http://unicef.hu/fotopalyazat). oldalról tudnak letölteni.

A pályamunkák beküldésekor a pályázó tüntesse fel nevét, életkorát, telefonos és e-mail elérhetőségét.

A pályázatok beérkezési határideje: 2018. június 4. (hétfő) éjfél

A pályázati szabályzat és az adatkezelési nyilatkozat elérhető az UNICEF Magyarország honlapján (http://unicef.hu/fotopalyazat). A pályázattal kapcsolatban az alábbi e-mail címen kérhet felvilágosítást: foto@unicef.hu

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.