Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2021. Április 06. 19:36, kedd | Helyi
Forrás: Hernádi Ádám Facebook

Április 12-én megkezdődik Esztergom-Kertváros határában, az OMV kút előtt lévő útkereszteződés biztonságosabbá tétele

Április 12-én megkezdődik  Esztergom-Kertváros határában, az OMV kút előtt lévő  útkereszteződés biztonságosabbá tétele

Hernádi Ádám polgármester Facebook oldalán adta hírül, hogy a jövő hét hétfőn, április 12-én, megkezdődik a forgalmas 117. sz. főút – 1117 sz. út csomópontjának átalakítása a biztonságosabb közlekedés érdekében.


A polgármester hangsúlyozta, hogy az esztergomiaknak régóta jogos igénye az, hogy a város tegyen lépéseket Esztergom-Kertvárosban a 117. sz. főút – 1117 sz. út csomópont biztonságosabbá tételének érdekében. Hernádi Ádám a bejegyzésében emlékezetetett arra, hogy polgármesteri programjában is szerepelt a fent említett probléma megoldása is.

"Most örömmel értesíthetem arról Önöket, hogy a jelzett csomópont a Magyar Közút Zrt. tájékoztatása szerint 2021. április 12-i kezdéssel fejlesztésre, átalakításra kerül." - fogalmazott a polgármester.

A fejlesztés során forgalomtól függő jelzésirányítás kerül kialakításra, ami videódetektorok segítségével figyeli a forgalmat.
Alapértelmezetten mindig a 117. sz. út Esztergom felőli torkolata kap szabad jelzést, amennyiben valahol érkezik jármű a forgalomirányító berendezés a szükséges közbenső idők letelte után átváltja a szabad jelzést.
A csomópontban ezen kívül a könnyebb forgalomlefolyás segítésére 3 db terelősziget is kiépítésre kerül, így a jobbra kanyarodó járművek jelzőlámpás szabályozás nélkül tudnak haladni.
A munkálatok várhatóan két hetet vesznek igénybe.

A polgármester felhívja a közlekedők figyelmét arra, hogy a beruházás kivitelezése alatt a csomópontot és környékét fokozott figyelemmel közelítsék meg.


Fotó: Hernádi Ádám Facebook

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.