Városlista
2021. szeptember 23, csütörtök - Tekla

Hírek

2021. Április 09. 08:53, péntek | Helyi
Forrás: A legszebb konyhakertek

Április 30-ig lehet csatlakozni A legszebb konyhakertek – Magyarország legszebb konyhakertjei országos versenyhez

Április 30-ig lehet csatlakozni A legszebb konyhakertek – Magyarország legszebb konyhakertjei országos versenyhez

Idén Esztergom csatlakozott elsőként megyénkből a programhoz, amelyben már kilencedik alkalommal vesznek részt városunk gyönyörű kertjei. A versenyben magánszemélyek, óvodák, iskolák, társasházak stb. is részt vehetnek.

Sári Kovács Szilvia ötletgazda-programigazgató – Karcag város alpolgármestere – „A legszebb konyhakertek” – Magyarország legszebb konyhakertjei országos programban való részvételre hívja fel Magyarország valamennyi településének Önkormányzatait/Szervezeteit/Egyesületeit!

Szeretnénk, ha minél több településen „A legszebb konyhakertek” helyi verseny lefolytatásával összegyűjtenék azokat a kertművelőket, akik gondosan, szeretettel művelik kertjeiket, és még e tudáskincs birtokában vannak. Őrzik mindazt, amit nagyszüleiktől tanultak, vagy olyan saját módszereket alkalmaznak, amellyel egészséges zöldséget-gyümölcsöt termelnek.

Csatlakozásra hívunk tehát minden határon innen és határon túl lévő település önkormányzatát, szervezetét vagy akár magánszemélyét, akik kedvet és erőt éreznek ahhoz, hogy részesei legyenek e programnak: településükön meghirdetik „A legszebb konyhakertek” versenyt, összegyűjtik a jelentkezéseket, lezsűrizik a nevezett kerteket, majd a kategóriák első helyezettjei közül a legszebbeket jelölik Magyarország legszebb konyhakertje országos díjra.

A programmal szeretnénk a kerteket élettel megtölteni, hogy ne legyen egyetlen elhagyatott, műveletlen kert sem. A díszkertek ágyásaiba visszavinni, bejuttatni a konyhakerti növényeket, gyümölcsöket.

Szeretnénk felhívni a figyelmet a kertművelő ember munkájának megbecsülésére, példáként állítani a közösségek elé.
Konyhakertművelő kultúránkat megőrizni, azt minél több embernek átadni
A birtokunkban lévő tudást összegyűjteni és megtanítani a fiataloknak, hogy
Milyen a frissen szedett zöldség és gyümölcs zamata.
A csatlakozást követően a helyi versenyt lebonyolíthatják: önkormányzatok, különböző civil szervezetek, Kertbarát Körök, IKSZT-ek, óvodák, iskolák, lakóközösségek, szövetkezetek, református egyházközségek, katolikus plébániák, de akár magánszemélyek is.

Csatlakozási határidő: 2021. április 30.

Kezdetek óta 734 település több mint 87.000 kertművelője vett részt a programban.

FONTOS!

Önkormányzati, Óvodai és Iskolai kertjüket a Közösségi kategóriában feltétlenül nevezzék be, mert ebben az évben is ezeket külön díjazásban részesítjük MAGYARORSZÁG LEGSZEBB ÖNKORMÁNYZATI / ÓVODAI / ISKOLAI KONYHAKERT országos díjjal.

Ezek érdekelhetnek még

2021. Szeptember 23. 18:26, csütörtök | Helyi

Szenior örömtánc Esztergomban is

Az Alzheimer Világnap és Világhónap rendezvényeihez kapcsolódva örömtáncoltak a szép korú hölgyek és urak ma délután a Széchenyi téren.

2021. Szeptember 23. 13:56, csütörtök | Helyi

Elbontották az Erzsébet parki fitnesz eszközöket

A tegnapi napon már több kép jelent meg a közösségi oldalakon arról, hogy az Erzsébet parkban körbe ásták a hét évvel ezelőtt telepített fitnesz eszközöket.

2021. Szeptember 23. 09:50, csütörtök | Helyi

Virtuális séta a Kerek-tónál

A közelgő Magyar Halak Napja miatt érdekes lehet körülnézni a Kerektavi Természetházban, vagy madártávlatból rápillantani a rendezvény helyszínéül szolgáló tópartra és környékére.

2021. Szeptember 23. 07:57, csütörtök | Helyi

Negyven Suzuki Vitarát vásárolt a kormány

Munkaügyi és munkavédelmi ellenőrzésekhez negyven Suzuki Vitarát vásárolt a kormány bruttó 254 millió forintért - ismertette Bodó Sándor, az ITM foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára.