Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2013. Október 03. 09:23, csütörtök | Helyi
Forrás: Dorogi NC

Aranyvasárnap birkózóinknál – Csapatbajnok a dorogi klub

Aranyvasárnap birkózóinknál – Csapatbajnok a dorogi klub

Megtelt szombaton és vasárnap Dorogon a sportcsarnok, mivel itt zajlott le a Diák és Serdülő Kötöttfogású Csapat-bajnokság Országos döntője. Térségünk sportolói egy csapatbajnoki sikert és egy ezüstöt gyűjtöttek be.

A két hétvégi napon 14-14 csapat több mint 300 versenyzője vett részt a két rangos rendezvényen. Szombaton a diákok (10-11 évesek) „csaptak” össze, az egész napos versenyen, melyen a dorogiak és a pesterzsébetiek meneteltek ellenállhatatlanul és veretlenül. Így a nap végén természetesen ez a két csapat találkozója döntötte el a bajnoki cím sorsát, ennek megfelelően igen izgalmas érzelmektől sem mentes döntő zajlott. 11 súlycsoportban küzdöttek egymással a birkózók és egészen az utolsó súlycsoportig fej-fej mellett haladva 5:5 súlycsoportot nyert mindkét csapat (bár az igazsághoz hozzá tartozik, hogy 42 kg-ban egy súlyos bírói hiba vette el a győzelmet a dorogi versenyzőtől – tette hozzá a Lévai Zoltán edző) és mivel a nehéz súlyban a dorogiak nem állítottak versenyzőt a bajnoki címet az ESMTK szerezte meg, Dorogi NC ezüstérmes lett, a Cegléd pedig bronzérmes.

Csapat névsora: Klányi Krisztofer, Bádi Balázs, Spányik Ákos, Rajos Richárd, Hódi Erik, Vitek Amadeusz, Gremsberger Edvin, Kolozsi Hiláriusz, Kapás Máté, Ficz Ádám, Vígh Soma, Sebők Kristóf, Kovács Erik, Horváth Vanessza, Dóczi Mátyás, Szabó Zsombor. Fotón: fent!

Diák kötöttfogású országos csapatbajnokság (14 egyesület)
1. ESMTK
2. Dorogi NC
3. Ceglédi VSE
4. Haladás VSE
5. Csepeli BC
6. Érdi Spartacus
7. Tatabányai SC
8. Vasas SC
9. Diósgyőri BC
10. Orosházi Spartacus
11. Kecskemét
12. Szigetszentmiklósi SC
13. Dunaferr SE
14. Nagyszénás

Vasárnap a serdülő birkózók csapatbajnoki mérkőzései zajlottak le, melyek során is 14 csapat küzdött a bajnoki címért. Ebben a korosztályban is esélyesként léptek szőnyegre a dorogi birkózók. Ennek megfelelően sorra nyerték a mérkőzéseiket. Első fordulóban a Tatabánya csapatát, majd a Csepelt győzték le, a harmadik fordulóban az orosháziakat múlták felül. Az érmek sorsáról a diák korosztályhoz hasonlóan a Cegléd, az ESMTK és a Dorog összecsapásai döntöttek. Ezen a napon viszont a dorogi birkózókat nem lehetett felül múlni, mert rendkívül harcosan, taktikusa, fegyelmezetten és a csapattal szembeni alázattal küzdöttek a fiatalok. Így előbb az ESMTK-t, majd a Ceglédet is legyőzve, bajnoki címnek örülhetett a hazai közönség.

Aranyvasárnap birkózóinknál – Csapatbajnok a dorogi klub

Bajnok csapat névsora: Takács István, Kovács Győző, Vitek Kálmán, Kismóni Móric, Kismóni Botond, Vátzi Bálint, Lévai Tamás, Horváth Renátó, Fehér Gergő, Partos Boldizsár, Bélik-Ugrin Koppány, Putnoki Zsolt, Vitek Dáriusz, Hódi Erik, Gremsberger Bertalan, Szányi Áron, Balogh Zsolt, Szekér Szimonetta, Németh Anna, Gyarmathy Kata.

Serdülő kötöttfogású országos csapatbajnokság (14 egyesület)
1. Dorogi NC
2. Ceglédi VSE
3. Erzsébeti SMTK
4. Orosházi Spartacus BK
5. Csepeli BC
6. Vasas SC
7. Érdi Spartacus
8. Tatabányai SC
9. Nagyszénási SE
10. Kaposvári SI-USE
11. Dunaferr SE
12. Kecskeméti TE
13. Túrkevei VSE
14. Szegedi VSE (őket szabálytalanság miatt kizárták)

A döntő mérkőzések végeredményei:
Dorogi NC – ESMTK 25-16
Dorogi NC – Orosházi Sp. 37-4
Dorogi NC – Ceglédi VSE 20-14

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.

2024. Március 06. 21:59, szerda | Helyi

ELLEPTÉK A BÉKÁK ESZTERGOMBAN A FÁRIKÚTI UTAT