Városlista
2021. április 20, kedd - Konrád, Tivadar

Hírek

2015. Október 20. 07:35, kedd | Belföld
Forrás: MTI

Arcképprofilokat nyilvántartó rendszerről tárgyalnak a képviselők

Arcképprofilokat nyilvántartó rendszerről tárgyalnak a képviselők

Az Országgyűlés ma felhatalmazhatja az országos tisztifőorvost, hogy válsághelyzetekben kötelező szűrővizsgálatot rendeljen el a menedékkérőknek.

A képviselők ezt követően tárgyalni kezdhetik a belügyminiszter arcképprofilokat nyilvántartó rendszer létrehozásáról szóló javaslatát.

Az ülésnap reggel 9 órakor napirend előtti felszólalásokkal kezdődik, amit szavazások követnek.

A Ház ekkor módosíthatja az egészségügyi törvényt az emberi erőforrások miniszterének javaslatára. Az indítvány alapján, ha a menekültstátuszért folyamodó az államhatárról szóló törvény szerinti tranzitzónában adja be kérelmét, akkor ott kell elvégezni a szűrővizsgálatot.

Elfogadhatják továbbá a Nyugdíjreform és Adósságcsökkentő Alap 2011-2015 közötti tevékenységéről szóló beszámolókat, valamint az elsősorban jogharmonizációs céllal készül tőkepiaci törvénymódosításokat.

A határozathozatalok után elsőként a környezetvédelmi termékdíjat érintő változtatások kerülnek szóba, ezt követi az új arckép-nyilvántartási rendszer tárgyalása. A belügyminiszter az új adatbázis létrehozását egyebek emellett az ismeretlen bűnelkövetők minél gyorsabb beazonosíthatóságával indokolta.

A parlament az ülésnap további részében napirendjére tűzi még a Magyar Fejlesztési Bankról, valamint a szabálysértésekről és az egyes jogállási tárgyú törvényekről szóló törvénymódosítások általános vitáit is.

Az Országgyűlés ülése a héten csütörtökig tart, majd jövő hétfőn, az állami földek privatizációjáról szóló vitanappal ér véget.

Ezek érdekelhetnek még

2021. Április 20. 16:00, kedd | Belföld

A javuló járványügyi adatokban már az oltások hatása is közrejátszik

A javuló járványügyi adatokban már az oltások hatása is közrejátszik, a vakcinák iránt egyre nő a lakosság bizalma és igénye - mondta az országos tisztifőorvos az operatív törzs online sajtótájékoztatóján kedden.

2021. Április 20. 12:07, kedd | Belföld

Féltékenységből szennyvízaknába fojtotta kistestvérét egy fiú

Vádat emeltek egy kamaszfiú ellen, mert féltékenységből szennyvízaknába fojtotta kétéves öccsét - tájékoztatta a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Főügyészség kedden az MTI-t.

2021. Április 20. 11:43, kedd | Belföld

A kiberbűnözők hamis oltási ajánlatokkal is csalnak

A kiberbűnözők hamis oltási ajánlatokkal próbálják kicsalni a gyanútlan internetezők személyes adatait, információit és pénzét, illetve alaptalan kijelentéseket terjesztenek az oltásokkal kapcsolatban

2021. Április 20. 09:40, kedd | Belföld

Megölte unokáját egy férfi Hajdúsámsonban

Késsel megölte unokáját egy férfi Hajdúsámsonban - közölte a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság kedden a police.hu oldalon.