Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2013. Június 03. 14:25, hétfő | Helyi
Forrás: Starovic Tibor, az MTI tudósítója jelenti

Árvíz - Lezárják a Duna szlovákiai szakaszát a hajóforgalom előtt

Árvíz - Lezárják a Duna szlovákiai szakaszát a hajóforgalom előtt

Hétfő este hat órától a Duna egész szlovákiai szakaszán lezárják a folyót a hajóforgalom előtt a fokozódó árvízveszély miatt - közölte az MTI-vel a szlovák Állami Hajózási Felügyelet (SPS) hétfőn.

Amennyiben a folyó vízszintje a jelenlegi ütemben emelkedik, estére várhatóan eléri azt a szintet amely a gyors sodrással egyetemben nem teszi lehetővé a hajók biztonságos közlekedését” - mondta a döntés kapcsán az MTI-nek Jana Vadkertyová az SPS szóvivője.

A Szlovák Hidrometeorológiai Intézet (SHMÚ) hétfőn napközben másodfokúról harmadfokúra minősítette át az általa korábban kiadott árvízvédelmi riasztást, ez továbbra is öt dél-szlovákiai járásban, a pozsonyi, a szenci, a dunaszerdahelyi, a komáromi járásokban, illetve az érsekújvári járás déli részében van érvényben.

Az SHMÚ fokozott árvízvédelmi készültséget rendelt el három dél-szlovákiai járásban. Ezek közül a dunaszerdahelyi járásban illetve az érsekújvári járás déli részében elsőfokú, a pozsonyi járásban pedig a másodfokú árvízvédelmi készültség a hatályos. A Szlovák Hidrometeorológiai Intézet közlése szerint a harmadfokú árvízvédelmi készültség elrendelésének feltételeit (850 centiméteres vízszint) a Duna Pozsonynál várhatóan már kedd délelőttig eléri és a helyzet további súlyosbodására is számítani lehet.

A Szlovák Hidrometeorológiai Intézet (SHMÚ) által kiadott árvízvédelmi riasztások foka a folyó vízszintjének várható alakulását, az árvízvédelmi készültség foka pedig a már elért vízszintet jelzi.

Vízállás a Duna magyarországi szakaszain ITT!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.