Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2013. Július 18. 10:27, csütörtök | Helyi

Árvíz utáni károk megtérítését kérte Esztergom - rendkívüli testületi - VIDEÓ

Árvíz utáni károk megtérítését kérte Esztergom - rendkívüli testületi - VIDEÓ

Vis major támogatásról döntöttek ma rendkívüli testületi ülésen az esztergomi képviselők, akik közül a Fidesz-KDNP képviselőcsoport tárgyalta volna még a parkolás, a Magvető-szobor és költségvetés ügyét is.

Tétényi Éva polgármester a vis major támogatással kapcsolatos döntés miatt hívott össze rendkívüli testületi ülést a Fidesz-KDNP képviselőcsoport javaslatára. A frakció a közgyűlés napirendjét még a parkolási kérdéssel, a Magvető-szobor ügyével és a költségvetéssel egészítették volna ki.

A vis major támogatással az árvíz után keletkezett károk megtérítését biztosítja a kormány. A lehetőséghez pályázatokat nyújtott be a város, melyhez mindenképpen képviselő-testület döntés szükséges. A városvezetők egyhangúan támogatták a város támogatási igénykérését.

A további pontokat Tétényi Éva nem látta törvényességi szempontból tárgyalásra alkalmasnak, ezért lezárta az ülést, így végül a képviselők nem határoztak a parkolásról és a Magvető-szoborról sem.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.