Városlista
2024. július 21, vasárnap - Dániel

Hírek

2013. Április 05. 08:55, péntek | Helyi
Forrás: Katolikus Karitász / fotó: MTI

Árvízi készültségben a Katolikus Karitász

Árvízi készültségben a Katolikus Karitász

A hosszú tél alatt esett óriási mennyiségű csapadék komoly gondot jelent országszerte. Az elmúlt napokban többek között Szabolcs-Szatmár-Bereg, Borsod-Abaúj-Zemplén, Zala és Vas megyében rendeltek el árvízi készültséget.

A Karitász egyházmegyei szervezetei állandó készültségben várják a riasztást. Az országos központ katasztrófa különítménye és önkéntesei szükség esetén azonnal a megadott helyszínre indulnak, hogy segítsék a mentési munkálatokat.

Raktáraikban nagy mennyiségben áll készenlétben több száz matrac és ágynemű, hogy az esetleges kitelepítések áldozatait azonnal el tudja helyezni éjszakára a Karitász. Emellett tartós élelmiszert, ivóvizet és melegruha-csomagokat, valamint a mentéshez szükséges eszközöket is visz majd az árvíz sújtotta területekre.

A Karitász kér mindenkit, lehetőség szerint támogassák munkájukat és hívják 1356-os adományvonalat! Hívásonként 500 forinttal segítik az adakozók a katolikus szervezet ár- és belvízi munkáját.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 16. 10:14, kedd | Helyi

Magyar Nagydíj

Motoros mentő és autómentő is szolgálatban lesz a hétvégén az M3-as autópályán

2024. Június 25. 13:36, kedd | Helyi

ELTŰNT HOLTSÁG AMINA MIRIAM

Eltűnés miatt keresi a Komáromi Rendőrkapitányság a 14 éves lányt.

2024. Június 21. 22:26, péntek | Helyi

Látványos tudományos műsorral készül a Richter a Múzeumok Éjszakájára

Június 22-én, szombaton a Múzeumok Éjszakáján a Duna Múzeumban lélegzetelállító tudományos show-t mutat be az esztergomi rendezvény támogatója, a Richter Gedeon Nyrt.