Városlista
2024. október 24, csütörtök - Salamon

Hírek

2013. Április 05. 08:55, péntek | Helyi
Forrás: Katolikus Karitász / fotó: MTI

Árvízi készültségben a Katolikus Karitász

Árvízi készültségben a Katolikus Karitász

A hosszú tél alatt esett óriási mennyiségű csapadék komoly gondot jelent országszerte. Az elmúlt napokban többek között Szabolcs-Szatmár-Bereg, Borsod-Abaúj-Zemplén, Zala és Vas megyében rendeltek el árvízi készültséget.

A Karitász egyházmegyei szervezetei állandó készültségben várják a riasztást. Az országos központ katasztrófa különítménye és önkéntesei szükség esetén azonnal a megadott helyszínre indulnak, hogy segítsék a mentési munkálatokat.

Raktáraikban nagy mennyiségben áll készenlétben több száz matrac és ágynemű, hogy az esetleges kitelepítések áldozatait azonnal el tudja helyezni éjszakára a Karitász. Emellett tartós élelmiszert, ivóvizet és melegruha-csomagokat, valamint a mentéshez szükséges eszközöket is visz majd az árvíz sújtotta területekre.

A Karitász kér mindenkit, lehetőség szerint támogassák munkájukat és hívják 1356-os adományvonalat! Hívásonként 500 forinttal segítik az adakozók a katolikus szervezet ár- és belvízi munkáját.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 25. 07:52, szerda | Helyi

NAV: szeptember 30-ig igényelhető vissza a külföldi áfa

2024. Szeptember 13. 06:00, péntek | Helyi

PM: az IMF is támogatja a magyar EU-elnökség célkitűzéseit

A Nemzetközi Valutaalap (International Monetary Fund, IMF) szerint a magyar gazdaság növekedése az uniós rangsor élmezőnyében lehet jövőre

2024. Augusztus 18. 00:00, vasárnap | Helyi

Győzelem Bosznia-Hercegovinában, rajt Montenegróban

Győzelem Bosznia-Hercegovinában, rajt Montenegróban - ez az utóbbi napok mérlege Szász László esetében, aki a hétvégén Pljevljaban versenyez.