Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2013. Június 07. 09:02, péntek | Helyi
Forrás: lvp/Országos Műszaki Irányító Törzs/Fotó: MTI

Árvízi rémhírek - cáfol az irányító törzs

Árvízi rémhírek - cáfol az irányító törzs

Vészjósló pletykák kaptak szárnyra az árvízi védekezések kapcsán az országban, de jutott belőlük Esztergomba is. Országos Műszaki Irányító Törzs azonban hangsúlyozza védművet nem adnak fel vagy vágnak át.

Számos pletyka kerint az országban gátszakadásokról, gárátvágásokról, mindezeket azonban az ár- és belvízi védekezés irányítására és összehangolására alakított Országos Műszaki Irányító Törzs cáfol.

Az árvízi védekezésben résztvevők és a védekezés irányítói megdöbbenéssel párosuló felháborodással fogadják, hogy megfeszített erőfeszítéseiket minden alapot nélkülöző rémhírek kérdőjelezik meg. A további "értesülések" keletkezésének és terjedésének megakadályozása érdekében az árvízi védekezést felelősen irányítók ismételten leszögezik: védművet, gátat fel nem adnak, védvonalat más település védelme érdekében át nem vágnak. A védekezés jelenlegi szakaszában gátszakadás nem történt. Hatósági közreműködéssel kitelepítésre nem került sor.

A védekezést irányítók arra kérik a rémhírek terjesztőit, hogy tiszteljék meg a védekezésben résztvevők embert próbáló munkáját azzal, hogy a rövidesen levonuló áradattal szemben folytatott küzdelmükhöz nyugodt körülményeket biztosítanak - a védekezéshez minden más feltétel rendelkezésre áll – olvasható a közleményben.

Esztergomban és több településen még éjjel is homokzsákoztak az önkéntesek és a hivatásos segítők.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.