Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2015. Január 21. 15:36, szerda | Belföld
Forrás: MTI

Átadta megbízólevelét az új amerikai nagykövet

Átadta megbízólevelét az új amerikai nagykövet

Átadta megbízólevelét Colleen Bradley Bell, az Egyesült Államok új budapesti nagykövete Áder János köztársasági elnöknek szerdán a Sándor-palotában.

A diplomatát a megbízólevél átadása után az államfő ebédre látta vendégül.
Az amerikai nagykövet nem nyilatkozott a Sándor-palota előtt rá váró újságíróknak.
Colleen Bell hétfő délután érkezett meg állomáshelyére. A nagykövetet a kormány nevében Magyar Levente, a Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) gazdaságdiplomáciáért felelős államtitkára fogadta a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren.
Colleen Bell akkor sem nyilatkozott a sajtónak. Magyar Levente azt hangsúlyozta, hogy a magyar kormány nyitottsággal és szeretettel fogadja a nagykövetet, "a legnagyobb optimizmussal nézünk a közös munka elé".
Az államtitkár kifejtette: a kormány meggyőződése, hogy hamarosan sikerül olyan párbeszédet kialakítani az amerikai féllel, amely - a korábbi hónapoktól eltérően - előremutató, konstruktív irányba viszi a dialógust. Ennek az alapja szerinte "mindenképpen megvan, amennyiben a gazdasági és katonai együttműködésünk soha nem volt olyan kiváló és erős, mint ma".
Magyar Levente azt mondta, Colleen Bell megérkezésével végre helyreállt az Egyesült Államok legmagasabb szintű diplomáciai képviselete Magyarországon, tekintve, hogy lassan két éve nagykövet nélkül működik a nagykövetség.
A KKM sajtóosztálya úgy tájékoztatta az MTI-t, hogy az amerikai diplomáciai képviselet vezetőjét Szijjártó Péter külügyminiszter csütörtök este fogadja vacsorán.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 09:04, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai

A televízióban közvetített számsorsoláson az alábbi nyerőszámokat húzták ki szombaton az ötös lottón:

2024. Április 28. 08:51, vasárnap | Belföld

Orbán Viktor Zugligeten folytatta kampánykörútját

A Hegyvidék polgármesterével és polgármester-jelöltjével, Pokorni Zoltánnal és Fonti Krisztinával találkozott kampánykörútja következő állomásán Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke szombaton

2024. Április 28. 08:50, vasárnap | Belföld

Nacsa Lőrinc: tarthatatlan és elfogadhatatlan a háborús benzinár

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.