Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2016. Július 05. 07:42, kedd | Helyi
Forrás: közlemény

Átadták a Feintek kínai cég új üzemét Esztergomban

Átadták a Feintek kínai cég új üzemét Esztergomban

A kínai Feintek szerint Esztergom Európa szíve

Átadták Esztergomban a Feintek kínai tulajdonú cég új üzemegységét június 30-án.

A gyáravatón részt vett Bánhidy László alpolgármester és Kassai Róbert, miniszterelnöki megbízott is, valamint a Feintek vezetése mellett Hu Bifeng, a Magyar-Kínai Új Bevándorlók Befektetését Erősítő Szövetség elnöke és Wang Hongliang, gazdasági és kereskedelmi tanácsadó. Utóbbi kiváló magyarsággal szólt a megjelentekhez.

Az üzemavatón a cégvezetés részéről elhangzott, hogy a Kínában már hat üzemmel rendelkező Feinteek műanyag öntőformákat, sajtoló öntőformákat és automata illetve elektronikus berendezéseket gyárt, miként a világ vezető cégeinek is készít különböző alkatrészeket is. A cég stratégiai tervének kiemelt része a magyarországi, illetve esztergomi üzemegység elindítása valamint a jövőbeni továbbfejlesztése, melynek révén a nemzetközi piacon való részvételét kívánja erősíteni. A kínai befektetők annak a véleményüknek is hangot adtak a megnyitó beszédekben, hogy meglátásuk szerint Magyarország és benne Esztergom Európa szíve, mely nemcsak földrajzi, kulturális és történelmi múltja, adottságai miatt is kiemelt hely, de az ipari fejlesztések terén is kimagasló logisztikai, közlekedésbeli pozíciót foglal el. A Feintek jelentőségét mutatja, hogy esztergomi üzemük létrejöttében sok segítséget kaptak a budapesti kínai nagykövetségtől, az Európai Befektetési Szövetségétől, valamint Esztergom polgármesterétől, Romanek Etelkától és Esztergom várostól.

A köszöntők sorában Kassai Róbert és Bánhidy László is egyöntetűen annak az örömnek adtak hangot, hogy Magyarország illetve Esztergom új ipari fejlesztési távlatainak egyikét köszöntheti a kínai vállalatok itteni térnyerésében, működésében. Esztergom alpolgármestere felidézte a Suzuki gyár avatóján elhangzott Antal József miniszterelnöktől hallott beszéd egy mondatát, mely szerint a magyar gazdaság egy jelentős részét kell, hogy képezzék a külföldi vállalatok a nemzetgazdaság számára haladást jelentő fejlesztései, beruházásai.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.