Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2014. Június 03. 07:26, kedd | Helyi

Átöltözik az öreg hölgy – új palánkok és takaróelemek a Fürdő Szállónál

Átöltözik az öreg hölgy – új palánkok és takaróelemek a Fürdő Szállónál

Új palánkok, homlokzati takarók, egyebek közt ezek kerülnek a Fürdő Szállóra, hogy a jövőben ne csúfítsa annyira Esztergom belvárosát az egykor patinás épület.

Esztergom belvárosát évek óta csúfítja a jó pár éve gazdátlanul hagyott Fürdő Szálló, a város egyik – egykor – legpatinásabb épülete. Utoljára 2010-ben nyúltak a valamikori legendás ötórai teák és bálok helyszínét védő, (b)omlásveszélyes épület palánkjaihoz, ablakaihoz. Tétényi Éva polgármester megelégelve az épület városmarketing szempontból is romboló hatását még februárban arra kérte a hivatal szakirodáit, hogy legalább az egykori szálloda „külalakját” rendezzék, ha már magához az épülethez nem nyúlhat hozzá a város az érvényben lévő koncessziós szerződés miatt. Az elmúlt hónapban a hivatal bekérte az árajánlatokat helyi vállalkozóktól, és ennek megfelelően június 2-án megkezdődött a terület és az épület homlokzatának rendbetétele.

Esztergom belvárosát évek óta csúfítja a jó pár éve gazdátlanul hagyott Fürdő Szálló, a város egyik – egykor – legpatinásabb épülete. Utoljára 2010-ben nyúltak a valamikori legendás ötórai teák és bálok helyszínét védő, (b)omlásveszélyes épület palánkjaihoz, ablakaihoz. Tétényi Éva polgármester megelégelve az épület városmarketing szempontból is romboló hatását még februárban arra kérte a hivatal szakirodáit, hogy legalább az egykori szálloda „külalakját” rendezzék, ha már magához az épülethez nem nyúlhat hozzá a város az érvényben lévő koncessziós szerződés miatt. Az elmúlt hónapban a hivatal bekérte az árajánlatokat helyi vállalkozóktól, és ennek megfelelően június 2-án megkezdődött a terület és az épület homlokzatának rendbetétele. A munka folyamán letakarásra kerülnek az ablakok és bejáratok, teljes cserére kerül az épületet körbefogó palánksor, melyen a jegyző a jövőben városképi szempontból tiltani fogja a plakátozást. Emellett a Várhegyről érkező turisták elől épületfóliával letakarásra kerül a szálló „nyílt sebe”, a nyitott lépcsőház is. Ezzel párhuzamosan a városháza közhasznú munkásai rendbe teszik a zöldfelületeket az épület környékén.     Átöltözik az öreg hölgy – új palánkok és takaróelemek a Fürdő Szállónál

A munka folyamán letakarásra kerülnek az ablakok és bejáratok, teljes cserére kerül az épületet körbefogó palánksor, melyen a jegyző a jövőben városképi szempontból tiltani fogja a plakátozást. Emellett a Várhegyről érkező turisták elől épületfóliával letakarásra kerül a szálló „nyílt sebe”, a nyitott lépcsőház is. Ezzel párhuzamosan a városháza közhasznú munkásai rendbe teszik a zöldfelületeket az épület környékén.

Városházi információ

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.

2024. Március 06. 21:59, szerda | Helyi

ELLEPTÉK A BÉKÁK ESZTERGOMBAN A FÁRIKÚTI UTAT