Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2019. Április 09. 07:14, kedd | Helyi
Forrás: infoesztergom.hu - illusztráció: pixabay

Átverésekkel csalt ki telefont és pénzt

Átverésekkel csalt ki telefont és pénzt

Az Esztergomi Járási Ügyészség vádat emelt egy csaló ellen a minap, aki egy tokodaltárói férfit is becsapott. Országszerte vert többeket.

A munkahellyel, illetve rendszeres legális jövedelemmel nem rendelkező vádlott 2018-ban interneten keresztül különböző tárgyak eladását hirdette meg, a vevőket jogtalan haszonszerzés végett tévedésbe ejtette, majd a vevők által megvásárolt készülékeket nem küldte el. Így kárt okozva, rendszeres haszonszerzésre törekedve követett el vagyon elleni bűncselekményeket országszerte – közölte az ügyészség.

Az Esztergomi Járási Ügyészség vádirata szerint a vádlott internetes felületen eladásra kínált egy márkás telefonkészüléket 120 ezer forintért. A hirdetést egy tokodaltárói sértett 2018. június 24-án megnyitotta, és felvette a kapcsolatot a vádlottal, akivel abban állapodtak meg, hogy a készüléket elcserélik a sértett tulajdonában álló mobiltelefonra ráfizetés nélkül.

A sértett a vádlottal történt megállapodásnak megfelelően postai úton elküldte a telefonját a vádlottnak, aki azt Szerencsen át is vette, de az általa ígért készüléket nem küldte meg sértettnek, az nem is állt szándékában, mert azzal nem rendelkezett.
A vádlott a sértettől kicsalt telefont Szerencsen eladta egy harmadik személynek 40 ezer forintért, aki nem tudott arról, hogy a telefonkészülék bűncselekményből származik.

Az ügyészség a vádiratban arra tett indítványt, hogy az Esztergomi Járásbíróság a bűncselekmény elkövetését beismerő vádlottat végrehajtásában felfüggesztett börtönbüntetésre, valamint a bűncselekmény révén szerzett vagyon elkobzására ítélje.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.

2024. Március 06. 21:59, szerda | Helyi

ELLEPTÉK A BÉKÁK ESZTERGOMBAN A FÁRIKÚTI UTAT