Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2017. Április 11. 14:02, kedd | Helyi
Forrás: infoesztergom.hu/forrás: Facebook-com/Romanek Etelka

Augusztusig megújul a Simor János utca régi piacos szakaszának közműrendszere – nem lesznek hosszabb vízkorlátozások

Augusztusig megújul a Simor János utca régi piacos szakaszának közműrendszere – nem lesznek hosszabb vízkorlátozások

Kezdődik a Rákóczi tér és Arany János utca közötti szakasz – egykori piac – víz- és csatornahálózatának felújítása. A munkálatok a tervek szerint augusztus elejéig tartanak.

A minap tartotta az önkormányzat és a kivitelező a műszaki, területi átadás-átvételt, melyen részt vettek a városvezetés, a szolgáltatók és a kivitelezők szakemberei is. A Simor János utca érintett szakaszának mélyépítéses rekonstrukciójának elvégzésére közbeszerzései pályázaton négy cég, illetve az általuk létrehozott konzorcium nyerte le a kivitelezési munkát.

A négyhónapos időszak alatt a Rákóczi tér és az Arany János utca által keresztezett Simor János utcai szakaszt a gépjárműforgalom, illetve parkolás elől lezárják, a gyalogos forgalom ugyanakkor akadálytalan lesz. A szakemberek arra is felhívták a figyelmet, hogy a beruházás miatt a Simor János utca mellett a környező utcák forgalmát is befolyásolhatják a munkálatok.

Az ÉDV Zrt., mint beruházó által korábban készített tervek még egy egyesített vezetékrendszerről szóltak, de az önkormányzat a korszerűbb megoldást kérte, azaz a szétválasztott rendszert. Ennek érdekében a rekonstrukcióra az önkormányzat a képviselő-testület elé kerülő támogatásról szóló döntés eredményeképpen 15-20 millió forinttal járul hozzá a korszerűbb, szétválasztott víz-, csapadék- és szennyvízrendszer megépítéséhez.

A beruházás során az úttest alatt húzódó úgynevezett 300-as és 100-as ivóvízvezeték, valamint egy egyesített rendszerű, egy méter átmérőjű szenny-, csapadékvízcsatorna teljes cseréjét végzik el.

A beruházás idején az utcában lévő házak, lakások vízellátását biztosítják, vízhiány legfeljebb egy-egy alkalommal, alkalmanként 2-3 órás időszakban fordul majd elő.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.