Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2014. Április 29. 08:51, kedd | Helyi
Forrás: lvp/MTI

Autós felüljáró a vasút felett a Bécsi úton, körforgalom az ürömi elágnál

Autós felüljáró a vasút felett a Bécsi úton, körforgalom az ürömi elágnál

Jövő ősztől könnyebb lesz a közlekedés a Bécsi út és az Ürömi út között, köszönhetően annak, hogy Bécsi út - Budapest-Esztergom vasúti kereszteződésénél felüljáró épül, az ürömi elágazónál pedig körforgalom.

A Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. (NIF) kiírta a kivitelezői közbeszerzést a Budapest III. kerület, Bécsi út - Budapest-Esztergom vasútvonal szintbeli keresztezés kiváltására, a Bécsi út és az Ürömi út kereszteződés között a 10. számú főút fejlesztésére, valamint az Aranyvölgy utca korszerűsítésére, a beruházás jövő őszre készülhet el - mondta Loppert Dániel, a NIF kommunikációs vezetője az MTI-nek.

A beruházás becsült értéke meghaladja az 5 milliárd forintot. Az Óbuda vasútállomás mellett megszűnik a szintbeli átjárás, helyette jövő tavasztól a Pomázi úton a vasút feletti hidat használhatják az autósok.

Az Ürömi út, Külső Bécsi úti becsatlakozásánál körforgalom épül. Ettől a körforgalomtól - 2 kilométer hosszban - új nyomvonalra kerül a 10. főút a Kocsis Sándor utcáig. Az új út az Aranyhegyi patak mellett halad majd.

A Kocsis Sándor utca és a Pomázi út között az Aranyvölgy utcában 2x1 forgalmi sávos út épül, külön gyalogos járdával és kerékpárúttal.

Az új nyomvonalon futó 10. számú főút alatt kerékpáros és gyalogos aluljáró épül a Solymár köz vonalában, mely biztonságos megközelítést tesz lehetővé Solymárvölgy és a vasút Üröm megállóhelye között.

Az óbudai közlekedést modernizáló projekt az Új Széchenyi Terv keretében, uniós forrásból valósul meg - mondta Loppert Dániel.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 18:36, csütörtök | Helyi

Elindult a "piskóta" körforgalom építése Esztergomban

Április 30-án indult a Dobogókői út – Petőfi Sándor út – Terézia utca – Kálvária út kereszteződésénél a körforgalom építése.

2024. Május 02. 18:34, csütörtök | Helyi

Salomon Ultra-Trail Hungary terepfutóverseny

2024. május 18-19-én kerül megrendezésre a Salomon Ultra-Trail Hungary terepfutóverseny.

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.