Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2013. Június 04. 14:05, kedd | Külföld
Forrás: MTI

Autós üldözés az ittas svájci OECD-nagykövet és a rendőrök között Párizsban

Autós üldözés az ittas svájci OECD-nagykövet és a rendőrök között Párizsban

A rendőrökkel folytatott autós üldözés után ittasan állították elő Párizsban a Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezethez (OECD) akkreditált svájci nagykövetet - közölték kedden rendőrségi források.

A rendőrök vasárnap éjfél körül sebességellenőrzést tartottak Párizs belvárosában, amikor hirtelen egy diplomáciai rendszámmal ellátott Mercedes típusú gépkocsi száguldott el mellettük. A rendőrök megpróbálták megállítani a járművet, de az lassítás nélkül továbbhajtott.
A rendőröknek néhány utcával később sikerült utolérniük a diplomáciai gépkocsit, amely feléjük hajtott. Az egyik rendőr ekkor szétlőtte a jármű kerekét. A diplomata ennek ellenére először folytatta ámokfutását, mielőtt néhány perc múlva megállt.
A rendőrök ekkor lefogták a férfit, aki megmondta a nevét és diplomáciai menetességére hivatkozott, de nem voltak nála a hivatalos papírjai. A helyszínen elvégzett alkoholteszt alapján kiderült, hogy a sofőr ittas állapotban volt. A rendőrök a férfit bekísérték a legközelebbi rendőrőrsre, hogy ellenőrizzék személyazonosságát. Miután a svájci nagykövetség és a francia külügyminisztérium is megerősítette, hogy a férfi Svájc OECD-nagykövete, a rendőrök elengedték.
A francia igazságszolgáltatásnak lehetősége van hivatalosan is jelenteni Svájcnak a történteket. Svájc OECD-nagykövetsége nem kívánta kommentálni az esetet.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Külföld

Joe Biden aláírta az Ukrajna hatvanmilliárd dolláros biztonsági támogatásáról szóló törvényt

Joe Biden elnök aláírta és ezzel hatályba léptette a 95 milliárd dollárról szóló törvénycsomagot, amely a többi között Ukrajna és Izrael számára tartalmaz forrásokat.

2024. Április 24. 14:29, szerda | Külföld

Kínában tárgyal Szijjártó Péter

A világ súlyos biztonsági kihívásokkal néz szembe, immár több mint két éve tombol az ukrajnai háború, ezért fontos lenne felerősíteni azok hangját, akik a mielőbbi béke pártján állnak

2024. Április 20. 09:44, szombat | Külföld

Megérkeztek az erdélyi Aranyosgyéresre a Norvégiából beszerzett első F-16-os harci repülők

Megérkezett az erdélyi Aranyosgyéresre (Campia Turzii) az első három, Norvégiától beszerzett F-16-os harci repülő - közölte pénteken a román védelmi minisztérium (MAPN).