Városlista
2024. június 24, hétfő - Iván

Hírek

2023. Április 25. 16:43, kedd | Belföld
Forrás: mti

Az Aldi 1,8 milliárd forintnyi élelmiszert adományozott rászorulóknak az Élelmiszerbank segítségével

Az Aldi 1,8 milliárd forintnyi élelmiszert adományozott rászorulóknak az Élelmiszerbank segítségével

Az Aldi tavaly 1,8 milliárd forintnyi élelmiszert adományozott rászorulóknak a Magyar Élelmiszerbank Egyesület segítségével.

Az MTI-hez kedden eljuttatott közleményük szerint az Aldi Magyarország 2016 óta működik együtt a Magyar Élelmiszerbank Egyesülettel, aminek köszönhetően a kereskedelmi forgalomba már nem kerülő, de emberi fogyasztásra még alkalmas élelmiszerek az egyesület révén jutnak el rászorulókhoz.

Közölték, 2022-ben az Aldi tovább bővítette a napi szintű élelmiszermentésben részt vevő üzletei számát, így magyarországi hálózatának már mintegy 82 százaléka, 133 üzlet minden nap átadja az Élelmiszerbanknak az emberi fogyasztásra még alkalmas élelmiszert.

Tavaly az áruházlánc összesen 1729 tonna, bruttó 1,8 milliárd forint értékű élelmiszert adott át az Élelmiszerbanknak, ami 9 százalékkal magasabb, mint a 2021-ben átadott mennyiség - ismertették.

Hozzátették: az áruházlánc a mindennapi élelmiszermentés mellett egyedi adományokkal is segíti az Élelmiszerbank munkáját.

A vállalat húsvét előtt 113 palettányi, karácsonyi édességekből álló adományt ajánlott fel a Magyar Élelmiszerbank Egyesületnek, amely folyamatosan juttatja el azt a rászorulóknak az ország különböző pontjain - írták.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Június 24. 06:00, hétfő | Belföld

Nagyon erős UV-B sugárzás várható hétfőn több helyen

Nagyon erős, a figyelmeztetési kritériumot meghaladó UV-B sugárzás várható hétfőn Magyarország több régiójában - közölte a HungaroMet vasárnap az MTI-vel.

2024. Június 24. 06:00, hétfő | Belföld

Nyáriasan meleg idő várható június utolsó hetében

Sok napsütés várható 30 Celsius-fok körüli csúcshőmérsékletekkel, de a hét közepén többfelé kell záporra, zivatarra, helyenként felhőszakadásra, jégesőre számítani.

2024. Június 23. 09:23, vasárnap | Belföld

Megkezdte a Magyar Honvédség a területvédelmi tartalékosok nagyarányú létszámnövelését

Megkezdte a Magyar Honvédség a területvédelmi tartalékosok nagyarányú létszámnövelését, az elindított toborzó kampányban pedig várják azokat, akik hozzá szeretnének járulni Magyarország védelméhez

2024. Június 23. 09:21, vasárnap | Belföld

Meteorológia: megdőlt az országos melegrekord szombaton

Az előzetes adatok szerint megdőlt a 24 éves országos melegrekord szombaton - közölte a HungaroMet Zrt. a Facebook-oldalán szombat délután.