Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2023. Április 25. 16:43, kedd | Belföld
Forrás: mti

Az Aldi 1,8 milliárd forintnyi élelmiszert adományozott rászorulóknak az Élelmiszerbank segítségével

Az Aldi 1,8 milliárd forintnyi élelmiszert adományozott rászorulóknak az Élelmiszerbank segítségével

Az Aldi tavaly 1,8 milliárd forintnyi élelmiszert adományozott rászorulóknak a Magyar Élelmiszerbank Egyesület segítségével.

Az MTI-hez kedden eljuttatott közleményük szerint az Aldi Magyarország 2016 óta működik együtt a Magyar Élelmiszerbank Egyesülettel, aminek köszönhetően a kereskedelmi forgalomba már nem kerülő, de emberi fogyasztásra még alkalmas élelmiszerek az egyesület révén jutnak el rászorulókhoz.

Közölték, 2022-ben az Aldi tovább bővítette a napi szintű élelmiszermentésben részt vevő üzletei számát, így magyarországi hálózatának már mintegy 82 százaléka, 133 üzlet minden nap átadja az Élelmiszerbanknak az emberi fogyasztásra még alkalmas élelmiszert.

Tavaly az áruházlánc összesen 1729 tonna, bruttó 1,8 milliárd forint értékű élelmiszert adott át az Élelmiszerbanknak, ami 9 százalékkal magasabb, mint a 2021-ben átadott mennyiség - ismertették.

Hozzátették: az áruházlánc a mindennapi élelmiszermentés mellett egyedi adományokkal is segíti az Élelmiszerbank munkáját.

A vállalat húsvét előtt 113 palettányi, karácsonyi édességekből álló adományt ajánlott fel a Magyar Élelmiszerbank Egyesületnek, amely folyamatosan juttatja el azt a rászorulóknak az ország különböző pontjain - írták.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.