Városlista
2024. június 24, hétfő - Iván

Hírek

2021. Május 08. 07:32, szombat | Belföld
Forrás: Portfolio

Az eddigi védekezési időszak legnagyobb oltóanyag-szállítmánya érkezett ma hajnalban

Az eddigi védekezési időszak legnagyobb oltóanyag-szállítmánya érkezett ma hajnalban

Az eddigi legnagyobb vakcinaszállítmány érkezett Magyarországra ma hajnalban - ezt Szijjártó Péter jelentette be ma reggel közösségi oldalán.

Szombat hajnalban 1,2 millió adag Sinopharm-vakcina érkezett Kínából Magyarországra, ezzel a szombati szállítmánnyal 3,3 millió adagra nőtt a Kínából beérkezett vakcina mennyisége. A szerződés értelmében Magyarország még egy 1,7 millió adagból álló szállítmányt vár az ázsiai országból - írta akülgazdasági és külügyminiszter.

A külügyi tárca vezetője hangsúlyozta: a beérkezett nagymennyiségű kínai vakcina lehetővé teszi, hogy "a következő mérföldkő, az ötmillió beoltott felé tegyünk egy hatalmas lépést. Be tudunk oltani mindenkit, aki arra igényt tart" - emelte ki a miniszter.

Címlapkép: MTI Fotó/Czeglédi Zsolt

Ezek érdekelhetnek még

2024. Június 24. 06:00, hétfő | Belföld

Nagyon erős UV-B sugárzás várható hétfőn több helyen

Nagyon erős, a figyelmeztetési kritériumot meghaladó UV-B sugárzás várható hétfőn Magyarország több régiójában - közölte a HungaroMet vasárnap az MTI-vel.

2024. Június 24. 06:00, hétfő | Belföld

Nyáriasan meleg idő várható június utolsó hetében

Sok napsütés várható 30 Celsius-fok körüli csúcshőmérsékletekkel, de a hét közepén többfelé kell záporra, zivatarra, helyenként felhőszakadásra, jégesőre számítani.

2024. Június 23. 09:23, vasárnap | Belföld

Megkezdte a Magyar Honvédség a területvédelmi tartalékosok nagyarányú létszámnövelését

Megkezdte a Magyar Honvédség a területvédelmi tartalékosok nagyarányú létszámnövelését, az elindított toborzó kampányban pedig várják azokat, akik hozzá szeretnének járulni Magyarország védelméhez

2024. Június 23. 09:21, vasárnap | Belföld

Meteorológia: megdőlt az országos melegrekord szombaton

Az előzetes adatok szerint megdőlt a 24 éves országos melegrekord szombaton - közölte a HungaroMet Zrt. a Facebook-oldalán szombat délután.