Városlista
2024. április 17, szerda - Rudolf

Hírek

2019. Október 26. 05:00, szombat | Külföld
Forrás: mti

Az Egyesült Királyság nem tud jövő csütörtökön kilépni az EU-ból

Az Egyesült Királyság nem tud jövő csütörtökön kilépni az EU-ból

Az Egyesült Királyság nem tud a brit EU-tagság megszűnésének (Brexit) jövő csütörtöki határnapján kilépni az Európai Unióból - mondta pénteken a brit pénzügyminiszter.

Sajid Javid a BBC televíziónak nyilatkozva kijelentette: a konzervatív párti kormány minden lehetséges lépést megtett annak érdekében, hogy tartani tudja az október 31-i Brexit-határidőt, "elérte azt a Brexit-megállapodást, amelyről mindenki azt mondta, hogy elérhetetlen", és szükség esetére megtette az előkészületeket a megállapodás nélküli Brexitre is.

Javid szerint azonban a parlament és különösen Jeremy Corbyn - a legnagyobb ellenzéki erő, a Munkáspárt vezetője - miatt "további bizonytalanság és késlekedés várható".

"El kell fogadnunk, hogy nem tudunk kilépni (az EU-ból) október 31-én, mivel a parlament (a határidő) hosszabbítását kérte, és az EU - bár még nem kaptuk meg válaszát - valószínűleg eleget tesz ennek a kérésnek" - mondta a brit pénzügyminiszter.

Sajid Javid az első kabinettag, aki nyilvánosan és egyértelműen kijelentette, hogy nem tartható a jövő csütörtöki Brexit-határidő.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 15. 06:00, hétfő | Külföld

Kisebb földrengés volt Ausztriában

Kisebb földrengés volt vasárnap Ausztriában, a magyar határhoz közel eső térségben.

2024. Április 15. 06:00, hétfő | Külföld

Iráni drón- és rakétatámadás - A Biztonsági Tanács rendkívüli ülésen tárgyal a támadásról

Az ENSZ Biztonsági Tanácsa rendkívüli ülést tart az Irán által Izrael ellen indított drón- és rakétatámadások nyomán, miközben a G7-csoport is tanácskozik vasárnap a kialakult helyzetről.

2024. Április 12. 06:00, péntek | Külföld

Moszkva nem vesz részt a Zelenszkij-féle béketervről tartandó tanácskozáson

Oroszország nem vesz részt a Volodimir Zelenszkij ukrán elnök béketervéről Svájcban megrendezendő tanácskozáson - közölte Marija Zaharova orosz külügyminisztériumi szóvivő csütörtökön a Telegram-csatornáján.