Városlista
2019. szeptember 23, hétfő - Tekla

Hírek

2019. Szeptember 06. 16:10, péntek | PR

Az elektromos kazán előnyei

Az elektromos kazán előnyei

Jobb, mint a gázkazán? Mit lehet tudni a fogyasztásról? Megfizethető és megbízható? Mikor válasszuk ezt a fűtési megoldást? Megannyi fontos kérdés döntés előtt! Cikkünkben igyekszünk mindre válaszolni.

Manapság annyi féle fűtőrendszer áll rendelkezésünkre, hogy néha bizony nehéz naprakésznek maradni a választékot illetően. Persze, a berendezés nevéből könnyen kikövetkeztethetjük, hogy itt bizony egy, elektromos áram segítségével hőt előállító technológiáról van szó, és kazánként valószínűleg a gáz-alapú testvéréhez hasonlóan működik. Eddig nem is tévedtünk, azonban nem árt, ha felújítás vagy építkezés előtt állva képbe kerülünk a részleteket illetően.

A szükséges teljesítmény meghatározása

Ha kazánt szeretnénk otthonunkba, bizonyos feltételekkel az elektromos fűtési rendszer gazdaságosabb és hatékonyabb is lehet a gázos variációnál. Maga az elektromos kazán méretezés, illetve a piacon elérhető teljesítményskála megnyugtatóan széles, ezért minden épülethez megtaláljuk a megfelelőt. Modern szigetelés és kisebb alapterület esetén nem szükséges a legnagyobb modelleket beszereznünk, kevésbé korszerű épületeknél viszont elkellhet a plusz erő. Ahhoz tehát, hogy rövid- és hosszútávon anyagilag is jól járjunk, de komfortérzetünk se sérüljön, érdemes a kazán szükséges teljesítményének kiszámítását szakértőre hagyni.
Az elektromos kazán előnyei

Tekintettel arra, hogy működése során nincs tüzelőanyag, azaz nem keletkezik égéstermék sem, az elektromos kazán egy tiszta, környezetkímélő fűtési megoldás. Napelemes rendszerre kapcsolva pedig részben vagy egészben teljesen megújuló, zöld energiával működtethető, ezzel a fenntarthatóság iránt elkötelezettek számára ideális választás.

Igény esetén akár a padlófűtés rendszerével, vagy a használati melegvizet előállító berendezésekkel is kombinálható, a fűtés és a melegvíz hőfoka pedig egyénileg, csupán pár gombnyomással szabályozható. Továbbá az egyszerű üzembe helyezés, a hosszú élettartam, a minimális zajszint, a gyakorlatilag nullás karbantartás mind-mind pozitív tényezők.

A technológia hátrányai

Amennyire banális, annyira releváns: a kizárólag a hálózatból nyert energiával működő elektromos kazánok áramszünetek esetén leállnak. Ez főleg téli időszakban, az elfagyó, leszakadó vezetékek miatt megfontolandó szempont. Szerencsére több megoldással, akár egy tartalék generátorral is megelőzhetjük a leállást. További mérlegelést kíván, hogy a nagy légterű helyiségek – például többautós garázsok, loft irodák vagy üzemcsarnokok – fűtésekor a magas hatékonyság ellenére a felhasznált áram mennyisége és bekerülése miatt az elektromos kazán várhatóan nem a leggazdaságosabb alternatíva.

Ezek érdekelhetnek még

2019. Szeptember 13. 06:13, péntek | PR

Ingyenes jogi segítségnyújtás a munka világában országszerte

2019. május 2-től a korábbi sikeres megvalósítást követően ismét útjára indult a JOGpontok projektek, a teljesen ingyenes és anonim jogi segítségnyújtás (GINOP-5.3.3-18-as konstrukció).

2019. Szeptember 06. 16:08, péntek | PR

Milyen könyvkötési eljárásra van szükséged?

Még ma is gyakran szükség van arra, hogy kinyomtattassunk, sokszorosíttassunk egy-egy szakmai anyagot, jegyzetet vagy egyéb dokumentumot. Íme a profi megoldások egy könnyen érthető összefoglalóban.

2019. Szeptember 06. 16:06, péntek | PR

Öt érv, amiért érdemes profi költöztetőt hívni

A költözködés kényelmetlenségeit a legtöbb ember életében többször is megtapasztalja. Egyedül, de még barátok bevonásával is nehéz minden feladatot megoldani. Kihez fordulhatunk segítségért?

2019. Szeptember 06. 16:04, péntek | PR

A kotyogós kávéfőző a kávé legjobb barátja

A kávé fogyasztása hosszú idő az egyik legkedveltebb és elfogadottabb \"függőség\". Nemcsak élénkítő hatása, hanem íze miatt is szeretjük. Próbáljuk ki, hogyan hat az elkészítési mód a kávéélményünkre.