Városlista
2020. február 19, szerda - Zsuzsanna

Hírek

2019. Szeptember 06. 16:10, péntek | PR

Az elektromos kazán előnyei

Az elektromos kazán előnyei

Jobb, mint a gázkazán? Mit lehet tudni a fogyasztásról? Megfizethető és megbízható? Mikor válasszuk ezt a fűtési megoldást? Megannyi fontos kérdés döntés előtt! Cikkünkben igyekszünk mindre válaszolni.

Manapság annyi féle fűtőrendszer áll rendelkezésünkre, hogy néha bizony nehéz naprakésznek maradni a választékot illetően. Persze, a berendezés nevéből könnyen kikövetkeztethetjük, hogy itt bizony egy, elektromos áram segítségével hőt előállító technológiáról van szó, és kazánként valószínűleg a gáz-alapú testvéréhez hasonlóan működik. Eddig nem is tévedtünk, azonban nem árt, ha felújítás vagy építkezés előtt állva képbe kerülünk a részleteket illetően.

A szükséges teljesítmény meghatározása

Ha kazánt szeretnénk otthonunkba, bizonyos feltételekkel az elektromos fűtési rendszer gazdaságosabb és hatékonyabb is lehet a gázos variációnál. Maga az elektromos kazán méretezés, illetve a piacon elérhető teljesítményskála megnyugtatóan széles, ezért minden épülethez megtaláljuk a megfelelőt. Modern szigetelés és kisebb alapterület esetén nem szükséges a legnagyobb modelleket beszereznünk, kevésbé korszerű épületeknél viszont elkellhet a plusz erő. Ahhoz tehát, hogy rövid- és hosszútávon anyagilag is jól járjunk, de komfortérzetünk se sérüljön, érdemes a kazán szükséges teljesítményének kiszámítását szakértőre hagyni.
Az elektromos kazán előnyei

Tekintettel arra, hogy működése során nincs tüzelőanyag, azaz nem keletkezik égéstermék sem, az elektromos kazán egy tiszta, környezetkímélő fűtési megoldás. Napelemes rendszerre kapcsolva pedig részben vagy egészben teljesen megújuló, zöld energiával működtethető, ezzel a fenntarthatóság iránt elkötelezettek számára ideális választás.

Igény esetén akár a padlófűtés rendszerével, vagy a használati melegvizet előállító berendezésekkel is kombinálható, a fűtés és a melegvíz hőfoka pedig egyénileg, csupán pár gombnyomással szabályozható. Továbbá az egyszerű üzembe helyezés, a hosszú élettartam, a minimális zajszint, a gyakorlatilag nullás karbantartás mind-mind pozitív tényezők.

A technológia hátrányai

Amennyire banális, annyira releváns: a kizárólag a hálózatból nyert energiával működő elektromos kazánok áramszünetek esetén leállnak. Ez főleg téli időszakban, az elfagyó, leszakadó vezetékek miatt megfontolandó szempont. Szerencsére több megoldással, akár egy tartalék generátorral is megelőzhetjük a leállást. További mérlegelést kíván, hogy a nagy légterű helyiségek – például többautós garázsok, loft irodák vagy üzemcsarnokok – fűtésekor a magas hatékonyság ellenére a felhasznált áram mennyisége és bekerülése miatt az elektromos kazán várhatóan nem a leggazdaságosabb alternatíva.

Ezek érdekelhetnek még

2020. Február 13. 11:59, csütörtök | PR

Új gasztroenterológiai szakrendelőt épített a Jánosik Kft.

Nyílt közbeszerzési eljáráson nyerte el a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórház gasztroenterológiai szakrendelőinek építését a Jánosik és Társai Kft.

2020. Február 05. 18:27, szerda | PR

Vitaminpótlás tél végén

A téli időszak mindannyiunk számára nagy kihívást jelent a vitaminpótlás terén. Hogyan tudjuk természetes forrásból pótolni a hiányzó vitaminokat?

2020. Február 05. 18:25, szerda | PR

Podcast, e-learning - ne hagyja ki az új lehetőségeket!

A mai világban sokunknak kincset ér az idő, és mind többen szeretik kihasználni, hogy egyszerre több dolgot csinálnak. Tanulni, tájékozódni is lehet olyankor, amikor esetleg unatkoznánk.

2020. Február 05. 18:23, szerda | PR

Hegyezd a füled és vizsgázz angolból sikeresen!

A hallásértés feladatok kihívást jelentenek sok nyelvtanulónak, és sokszor ezen csúszik el a sikeres nyelvvizsga. Hogyan tudsz gyakorolni és magabiztosan felkészülni a feladatokra mégis? Mutatjuk!