Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2018. November 17. 05:04, szombat | Helyi
Forrás: infoesztergom.hu

Az élet akkor szép, ha éled! - Beszélgetés az esztergomi írónővel!

Az élet akkor szép, ha éled! - Beszélgetés az esztergomi írónővel!

Ép lélekkel ép testben – ez a jelmondata Halász Emesének. Az esztergomi írónőnek, újságírónak, költőnek, lélek,- és testtrénernek nemrég jelent meg harmadik könyve.

Halász Emese úgy fogalmazott, hogy sok mindennel foglalkozik, de igazán mégis csak egy dologgal: emberekkel. A lelkükkel. A boldogságukkal. Jelmondata pedig: Ép lélekkel ép testben!

Már három könyvet írt eddig, egyet motivációs témában, ez Az első az 50 lépés a boldogság felé; a másik kettő pedig a tudomány és a hétköznapok útján világítja meg a spiritualitást, ezzel hajtva a belső Valódi boldogság felé (Spiritualitás I. és Spiritualitás II. című könyvek) az olvasót is.

„Mindhárom könyvben saját élettapasztalataim által, gyakorlatok útján jut a teljesebb élet felé az olvasó” – emelte ki az írónő.

Hozzátéve: „mindig azt kérdezik, hogy mikor és hogyan kezdtem el írni. Nos, gyermekkorom nem volt olyan, mint másoké. Apám agresszív alkoholista lévén elég sok testi és még több lelki bántalmazásban volt részem. A rengeteg düh pedig az írással kezdett el felszakadni bennem. Innen ered minden, amit mára megtanultam mind emberségből, mind pedig írásgyakorlatból. Mindig is írtam és egészen 30 éves koromig szenvedtem is mellé. Amikor is válaszút elé állított az élet: Az öngyilkosságon kezdtem el gondolkodni egy tragédia után. Ez volt az a pont, ami után az írás már nem terápia volt, hanem segítség másoknak. Első könyvemmel már több száz embernek változtattam meg az életét. Habár, ha csak egy lenne, már annak is örülnék, de mára már a világon mindenhonnan, legutóbb például Brazíliából is kerestek és tanácsot kértek életük, látásmódjuk jobbá tételéhez”.

Saját weboldalán az is kiderül, hogy hogyan jutott el – ahogy fogalmazott – gyermekkora poklából mai mennyországáig.

„Az írás tehát számomra gyermekként terápia volt, felnőttként pedig, amikor elértem a veszélyes mélypontot az életemben, egy létrát jelentett a kút mélyéből felfelé. Akkor tényleg semmim nem volt, se pénzem, se családom. Ma azonban mindenem megvan, és élő példa vagyok arra, hogy amint önmagadat rendbe teszed, akkor az élet már adja a többit. Ebben segítek én egyedi módon, hiszen a „Hogyan?” részt sokan nem mondják el én pedig a könyveimben még gyakorlatokkal is segítem a személyre szabott életút megtalálását és az érzelmi fejlődést.

A munkámat nagyon szeretem, de az írást is a munkámnak tekintem, így aztán aki ismer, az tudja, hogy egy reggeltől estig pörgő nő vagyok.

Sok emberrel foglalkozom személyes tanácsadás címén is, miközben saját tréningemet tervezem, hulahoop-os fitneszt és hoopdance-et oktatok (a MANAHOOP-ot), igyekszem eleget tenni a felkéréséknek (pl.: október elsején ismét egy fotókiállítást nyitottam meg például a budafoki Könyvtárban), népszerűsítem a már meglévő könyveimet és írom a következőket. Emellett blogot írok (angolul is), cikkeket, melyeket már viszontláthattak az olvasók a Nők Lapja, a Cafeblog, a Startlap és az Index2 címoldalain is.

Az élet akkor szép, ha éled! – mondom mindig és igyekszem is megélni minden pillanatát a lehető legboldogabban” – hangsúlyozta Halász Emese.

Könyvei elérhetők az országos könyvesbolt-hálózatokban és több áruházban is, akár ebook formátumban is. Tervei között szerepel, hogy mindezeket angol nyelven is kiadja.

„Sokan kérdezik, hogy bánok-e valamit vagy, hogy változtatnék-e a gyermekkoromon, ha visszamehetnék a múltba. Mindig azt válaszolom, hogy nem. Soha semmin nem változtatnék, mert a rengeteg fájdalom tett azzá, aki ma vagyok. És én szeretem azt, aki vagyok” – vallja az esztergomi írónő.

Címkék: író, halász emese, könyv

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.

2024. Március 06. 21:59, szerda | Helyi

ELLEPTÉK A BÉKÁK ESZTERGOMBAN A FÁRIKÚTI UTAT