Városlista
2024. május 18, szombat - Erik, Alexandra

Hírek

2016. November 10. 14:58, csütörtök | Helyi
Forrás: közlemény

Az erdészképzés esztergomi gyökerei

Az erdészképzés esztergomi gyökerei

Az egykori erdészeti szakiskola épületénél, valamint az Erzsébet királyné útján állított emlékoszlopnál emlékeztek öregdiákok és tanulók az esztergomi erdészeti szakképzésre.

Az egykori Erdészeti Szakiskola a Meszéna utca – Erzsébet Királyné útja találkozásánál lévő, ma lakóházként szolgáló épületben működött 1924-1950 között, erről ma emléktábla tanúskodik. Ahogy a mai megemlékezésen elhangzott, 1950-ben egyre kényelmetlenebbé vált a hatalomnak az intézmény „esztergomi szellemisége”, így azt Debrecenbe és Sopronba helyeztette át. Sopronban azonban ma is büszkén ápolják az intézmény múltját, esztergomi gyökereit, az iskola ma Roth Gyula Erdészeti, Faipari Szakképző Iskola és Kollégium néven képzi a szakembereket.

A november 10-i megemlékezésen többek között Dr. Rónai Ferenc nyugalmazott igazgató és Hock László igazgató mellett számos öregdiák, a soproni iskola jelenlegi tanulói, erdészeti szakemberek vettek részt és helyezték el koszorúikat a közel egy órás ünnepi műsort követően.

Az egykori iskola épületén lévő emléktábla mellett az Erzsébet Királyné útjánál két fából készült emlékoszlop őrzi az erdészeti szakképzés esztergomi gyökereit.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 18:36, csütörtök | Helyi

Elindult a "piskóta" körforgalom építése Esztergomban

Április 30-án indult a Dobogókői út – Petőfi Sándor út – Terézia utca – Kálvária út kereszteződésénél a körforgalom építése.

2024. Május 02. 18:34, csütörtök | Helyi

Salomon Ultra-Trail Hungary terepfutóverseny

2024. május 18-19-én kerül megrendezésre a Salomon Ultra-Trail Hungary terepfutóverseny.

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban