Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2019. Augusztus 30. 08:26, péntek | Helyi
Forrás: infoesztergom.hu - illusztráció: police.hu

Az eszméletét is elveszette a fiatal, akit többször is bántalmazott egy korábban is elítélt férfi

Az eszméletét is elveszette a fiatal, akit többször is bántalmazott egy korábban is elítélt férfi

Súlyos testi sértésért felfüggesztettre ítélték, aminek idején ismét bűncselekményt követett el. Most leülheti majd mindkettőért a büntetést.

Súlyos testi sértés bűntettének kísérlete miatt emelt vádat az Esztergomi Járási Ügyészség azzal a fiatal férfival szemben, aki korábban ugyanezért kapott felfüggesztett börtönbüntetés próbaideje alatt ismételten bántalmazott egy sértettet – közölte az ügyészség.

A vádirat szerint a vádlott és a sértett 2018. november 3-án éjjel Esztergom egyik szórakozóhelyén más-más társasággal táncolt, italozott. A tánctéren a sértett és a vádlott szóváltásba keveredtek, mert a két társaság között táncolás közben lökdösődés alakult ki. Ezt követően a vádlott és a sértett közösen az utcára indultak, a vádlott azonban a sértettet az ajtóban ököllel, két alkalommal, közepes erővel arcul ütötte, aminek következtében a sértett ajka felrepedt és erősen vérezni kezdett. A sértett ekkor a vádlott további támadásától tartva visszafutott a tánctérre, ahová a vádlott utánament, ismét neki akart támadni, azonban az ott lévők közéjük álltak. Amikor azonban a sértett haza akart indulni a vádlott az utcán megint neki esett, megütötte a sértett fejét, aki ettől arccal a járdára zuhant és rövid időre az eszméletét is elvesztette.

A sértettnek a bántalmazás következtében ugyan 8 napon belül gyógyuló sérülései keletkeztek az arcán, a bántalmazás helye, ereje és módja azonban alkalmas volt nyolc túl napon gyógyuló sérülés okozására.

A vádlottat az Esztergomi Járásbíróság 2018. január 31-én jogerős ítéletével súlyos testi sértés bűntette miatt 1 év 4 hónap, 2 év próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte. A vádlott a bűncselekményt a próbaidő hatálya alatt követte el.

Az ügyészség a vádiratban indítványt tett arra, hogy a járásbíróság a bűncselekményt beismerő vádlottal szemben 1 év 7 hónap 15 nap középmértéket elérő, börtön fokozatú szabadságvesztést szabjon ki, valamint tiltsa el a közügyek gyakorlásától, tovább a korábban felfüggesztett börtönbüntetés végrehajtását rendelje le.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.