Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2022. Május 05. 11:19, csütörtök | Helyi

Az esztergomi Aquasziget Élményfürdő úszótanfolyamokkal indította a tavaszt!

Az esztergomi Aquasziget Élményfürdő úszótanfolyamokkal indította a tavaszt!

Hétfőn (05.02.) történelmi pillanat volt a Gran VSE életében, elindítottak 10 tanfolyami csoportot az Aquasziget Élményfürdőben, több mint 60 gyerekkel.

Közel 2 év kihagyás után újra elindult az úszásoktatás az Aquasziget Élményfürdőben. Ezúttal a Gran Vízisport Egyesület az, amely az oktatást szervezi. Az első hat hetes turnusuk ezen a héten indult el, amelyre minden hely betelt, tehát több mint 60 gyermek kezdte meg az úszás óráit. A legkisebb kezdő gyermek 3,5-, a legnagyobb pedig 11 éves. A teljesen kezdő csoport mellett elindultak az újrakezdő csoportok is, azoknak az általában 5-8 éves gyerekeknek, aki már az alapok elsajátításán már túl vannak, de a mélyvizes úszástudásig még sokat kell gyakorolniuk.

Az első órák tapasztalatai, hogy a gyerekek nagyon élvezik a vizet és az órákat, az oktatás után legtöbben úgy jönnek ki a vízből, hogy „Anya! Ugye holnap is jövünk?”, vagy a „maradjunk még!” felkiáltással.

A Gran Vízisport Egyesület célja, hogy egy felmenő rendszert alakítson ki, és hosszútávú lehetőséget biztosítson a gyerekeknek, ne engedje el a gyerekek kezét egy-egy turnus lejárta után.

Ennek keretében az Aquaszigeten a 32°C-os tanmedencei körülmények között kezdhetik el a legkisebbek az úszástanulást, majd a kellő tudást megszerezve tovább tudnak majd lépni a gyerekek a Szent István Strandfürdőben edző egyesületek valamelyikébe, és lehetnek úszók, vízilabdások, vagy akár triatlonosok.

Bár a jelenleg futó csoportok teljes teltházzal üzemelnek, következő-, június közepén induló csoportokban még hely, tehát oda még bárki jelentkezhet! Sőt, a Gran VSE nyári sport-, és úszótáborokba is várják a gyerekeket, összesen 4 héten keresztül fognak a nyáron táboroztatni. A lehetőség tehát adott annak, aki úszásoktatást, vagy nyári táborozást keres, részletek az egyesület honlapján: www.granvse.hu

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.

2024. Március 06. 21:59, szerda | Helyi

ELLEPTÉK A BÉKÁK ESZTERGOMBAN A FÁRIKÚTI UTAT