Városlista
2022. október 3, hétfő - Helga

Hírek

2020. Március 17. 07:59, kedd | Helyi
Forrás: infoesztergom.hu

Az idősek ezeket a tanácsokat fogadják meg Esztergomban is

Az idősek ezeket a tanácsokat fogadják meg Esztergomban is

Az egyre gyorsabban terjedő vírusfertőzés olyan intézkedések meghozatalát indokolta Magyarországon is, amire még nem volt példa, de közös igyekezettel, képesek leszünk úrrá lenni a kritikus helyzeten

– hangsúlyozta Hernádi Ádám polgármester közösségi oldalán.

A vírus leginkább az idősebb korosztályra veszélyes, ezért arra kéri az esztergomi időseket, hogy saját biztonságuk, egészségük megóvása érdekében tartsák be a következő ajánlásokat:

- „Kérem Önt, hogy a fertőzés elterjedésének megelőzése érdekében, lehetőség szerint tartózkodjon otthonában.

- Ha Ön hozzátartozó segítségét nem tudja igénybe venni, (pl. bevásárlás, gyógyszer felíratása, kiváltása stb.) hívják az alábbi telefonszámokon: 06/33/415-435, vagy 06/70/379-0570 a HÍD SZOCIÁLIS, CSALÁD- és GYERMEKJÓLÉTI KÖZPONT-ot.

- Önkormányzati, hivatali ügyek intézésére csak elektronikus úton van lehetőség. Ebben az esetben a varoshaza@esztergom.hu email címen vagy a 06/33/542-005 telefonszámon kérheti munkatársaim segítségét.

- A közétkeztetés biztosítása megoldott. Folyamatosan működtetjük a város konyháit. A kiszállítás zökkenőmentességét is garantáljuk. Ezzel kapcsolatban kérdést, jelzést a 06/33/542-005 telefonszámon fogadunk.

- Ha Ön betegséget észlel magán, NE MENJEN ORVOSHOZ!

Kérem, hogy telefonon hívja háziorvosát, aki felkeresi Önt! Állandó gyógyszereit elektronikus recepten felírja. Családjától, ismerőseitől, szomszédaitól, illetve a fenti telefonszámok valamelyikén segítséget kaphat, hogy az Ön által felhatalmazott személy átvegye az Ön gyógyszereit, csak át kell adnia TAJ kártyáját. Meghatalmazás a vészhelyzet időszakában és az azt követő 90 napon belül nem szükséges.

Háziorvosaink elérhetősége ITT!

Tisztelettel kérem Önt, aki szépkorúként Esztergom legtapasztaltabb, legtöbbet látott és legtöbbet megélt polgárai közé tartozik, hogy azzal a higgadt és következetes magatartással mutasson példát a város fiatalabb polgárai számára, mely életmentő lehet ebben a helyzetben.

MARADJON OTTHON ÉS PROBLÉMA ESETÉN KERESSE A FENTEBB LEÍRT ELÉRHETŐSÉGEK VALAMELYIKÉT!

Az előttünk álló hetek, hónapok próbára fognak tenni bennünket, de mi esztergomiak reménykedhetünk abban, hogy HA FEGYELMEZETTEK MARADUNK ÉS KERÜLJÜK A SZEMÉLYES ÉRINTKEZÉST MÁSOKKAL, komoly veszteségek nélkül éljük túl ezt a veszélyes helyzetet.

Ez a néhány hét, hónap nem arról szól, hogy hogyan éljük meg ezeket a napokat, hanem arról, hogy TÚLÉLJÜK áldozatok nélkül.

Ezért kérem az együttműködését” – hangsúlyozta Hernádi Ádám levelében, melyet keddtől postai úton is eljuttat a városvezetés minden érintett, 65 év feletti esztergomi lakoshoz.

Kapcsolódó cikkek:

Életbe léptek az újabb rendkívüli és korlátozó intézkedések

Ügyeleti rendben működnek az óvodák és a bölcsőde Esztergomban - VIDEÓ

Lezárták az esztergomi játszótereket

Jelentős változásokat vezetett be a Suzuki

Ideiglenesen ingyenes a parkolás Esztergomban

Felfüggesztette a személyes ügyintézést az Eszköz Kft.

Ezek érdekelhetnek még

2022. Szeptember 29. 16:43, csütörtök | Helyi

Technológiai korszerűsítés megvalósítása a C-SPED 84 Kft.-nél

C-SPED 84 Kft. az Európai Regionális Fejlesztési Alapból és hazai központi költségvetési előirányzatból 120,32 millió forint feltételesen vissza nem térítendő támogatásban részesült.

2022. Szeptember 28. 08:36, szerda | Helyi

A Grand Hotel Esztergom csapatába Recepcióst keresünk!

A szálloda – a Continental Group üzemeltetésében – a város központjában épült, a Mária Valéria hídra felvezető Táncsics utcában, a Prímás-szigeten.

2022. Szeptember 26. 09:17, hétfő | Helyi

Már Esztergomban és környékén is házhoz szállít a Tesco